• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Već prevazišao Piksija, igra kao profesor u 19. godini": Zvezda ga prodala sa 17, Italijani poludjeli za njim!

Autor Dragan Šutvić

Mladi vezista briljira u Italiji!

 ivan-ilic-dragan-stojkovic-piksi-verona-mancester-siti-crvena-zvezda Izvor: MN PRESS

Navijači Crvene zvezde nisu mnogo gledali braću Ilić na terenu, pošto je Mančester siti požurio da ih kupi za 5 miliona evra i potom pošalje na pozajmice.

Stariji Luka je u Zvezdi odigrao 17 mečeva i postigao dva gola, a Ivan je samo dva puta nastupio za crveno-bijele. 

Možda će vas zanimati

Poslije odlaska iz Zvezde zajedno su bili na pozajmici u Bredi, a onda je Luka otišao u Tvente, a Ivan u Veronu. I tamo blista! Prvo je dao gol Interu, nedavno je postigao još jedan pogodak i time ne samo privukao pažnju medija, već i došao do zanimljivog "rekorda". 

Naime, on je za Veronu dao tri gola, jedan gol više nego što je u dresu tog tima postigao njegov idol Dragan Stojković Piksi! Stojković je bio na pozajmici u Veroni u sezoni 1991/92 i nije donio kvalitet koji se tada od njega očekivao. 

"Stojković je postao novi selektor Srbije, a na listi igrača koje će gledati je i Ivan, koji je već u prvoj sezonu uspio da ga prevaziđe! Tri gola učenika (prim. aut. Ilić) su više od dva gola učitelja (prim. aut. Stojković)", navodi se u tekstu na italijanskog Gazeti. 

Italijani su slikovito opisali posljednji gol koji je mladi vezista postigao. 

"Posljednji put je postigao gol protiv Đenove pošto je iskoristio Barakovu asistenciju. Lopta je bila na raskrsnici, pomalo poput Niša, koji leži na raskrsnici puteva istočne Evrope", navodi se u tekstu. 

Na kraju ističu, da iako ga trener Verone Ivan Jurić i dalje zove "dijete" na konferencijama za štampu, srpski tinejdžer igra izuzetno zrelo. 

"Jurić ga smatra djetetom, ali Ilić igra kao profesor. On je plejmejker kao njegova majka Danijela, koja je osvojila srebro sa Jugoslavijom na Svjetskom prvenstvu 1990. godine u Maleziji. Košarku voli i veliki je poštovalac 'Mamba mentaliteta'. Često gleda Kobijeve motivacione videe, a to je takođe razlog zašto se ne plaši ničega", ističu Italijani. 

Ivan Ilić je za sada stekao ozbiljan staž u omladinskim selekcijama Srbije. Od U14 do U21 nivoa je igrao za sve selekcije, a za reprezentaciju do 17 godina je uspuo da skupi čak 22 nastupa. 

Da li je vrijeme za poziv u seniorski tim?

(MONDO) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC