• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanoje hvali pred vrući derbi Partizana i Voše: Poštujemo one koji su nas dobijali, Lalatović uspio mnogo tešku stvar!

Autor Dragan Šutvić

Trener crno-bijelih pun pohvala za narednog rivala, ali vjeruje u svoj tim.

 Partizan Vojvodina Superliga Srbije najava Stanojević Izvor: MN PRESS

Partizan je upisao 13 uzastopnih pobjeda, od toga 12 u Superligi, a sada stiže jedan od najvećih testova za crno-bijele i njihov sjajni niz.

Vojvodina u utorak gostuje u Humskoj, a tim Aleksandra Stanojevića će i te kako imati šta da "naplati" Novosađanima u tom susretu.

Možda će vas zanimati

Tri puta su se beogradski crno-bijeli sastali sa novosadskim crveno-belima u 2020. godini i sve tri pobjede ostvarila je Vojvodina. Jedna od njih je stigla u finalu Kupa Srbije, a poslednja je bila "okidač" za odlazak Save Miloševića sa mjesta trenera.

Zbog toga Aleksandar Stanojević napominje da Partizan mora da bude na oprezu.

"Uvijek imamo respekt prema protivniku, posebno prema onima koji su vas dobijali u kontinuitetu, a Vojvodina to jeste radila. Takmičarska ekipa. Imaju dosta dobrih individualaca koji mogu sami da reše utakmice u fazi napada. Opasni su naprijed. Eto, drago mi je da Čović ne igra, on je baš opasan po gol protivnika. Izuzetno su snažni, fizički dominantni, to su im neke najveće snage", počeo je Stanojević izlaganje pred medijima pred derbi 25. kola Superlige.

Posebno je pohvalio kolegu Nenada Lalatovića.

"Sa Lalatovićem sam u super, normalnim odnosima. Dugo se poznajemo. Najviše kod njega cijenim to što je poslije Zvezde nastavio da radi u srpskom fudbalu i različitim ekipama imao uspjeha. To je mnogo teško. Ne znam ko bi to mogao od nas koji smo radili u vječitima to uspio. Svaka mu čast na tome."

Stanojević ne želi da mnogo polemiše o činjenici da su često derbiji Partizana i Vojvodine znali da budu "vreli".

"Uvijek je tako bilo. Dosta energije, ’trećih poluvremena’. Uvijek je Vojvodina bila protivnik za respekt. Sve je to normalno."

Partizan i ovoga puta ulazi u meč kao favorit, ali Stanojević želi da se njegova ekipa "dobro izmjeri" sa protivnikom.

"Mi smo Partizan, gromada od kluba. Jedina motivacija je obaveza prema našem dresu, navijačima. Ništa drugo ne treba da nam povećava motivaciju... Vojvodina je treća na tabeli, pobjeđivali su nas u posljednje vrijeme, pravi je rival da vidimo kako izgledamo, kakva nam je trenutna snaga."

Partizan je u petak savladao Inđiju 6:0 i tako upisao petu proljećnu pobjedu iz isto toliko mečeva - uz ukupnu gol-razliku 17:1. Upravo na odbrani Stanojević voli da "gradi" rezultate.

"Ja sam zadovoljan i sa 1:0, ali Partizan uvijek mora više. Dobro je, nismo očekivali ovoliko golova, moramo da nastavimo... Međutim, ozbiljnost ekipi daje dobra defanziva. Daje vam stabilnost. Nešto na duži period. Ne volim poslije jedne utakmice da pričamo hvalospjeve, niti da počinjemo da sumnjamo. Odbrana ti daje stabilnost."

Na konferenciji za medije je bilo priča i o tome kako je Savo Milošević bio iznerviran nekim odlukama sudija sa poslednjeg meča Vojvodine i Partizana, ali Stanojević ne želi mnogo da priča o sudiji, koji će na ovom susretu biti mladi Miloš Milanović.

"Mi smo Partizan. I mi zaslužujemo respekt. Ali treba da se sami izborimo za taj respekt. I kod protivnika i kod sudija i kod navijača. Zadovoljan sam kako je do sada bilo otkad sam ja ovde. Nema razloga da sumnjam da će tako biti i sutra, ne vidim zašto bi išlo nekome na štetu."

Na kraju se Stanojević dotakao i bivšeg igrača Partizana, Nikole Drinčića, veziste posebno motivisanog kada igra protiv crno-bijelih.

"Drinčić je takva ličnost. Uvijek je motivisan. Na svakom treningu. On je sjajna ličnost. Lider, daje maksimum. Ne vidim da je posebno motivisan. A i treba da bude. Sve je to u duhu fer pleja", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Meč Partizan - Vojvodina igra se u utorak od 16 časova uz prenos na TV Arenasport.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC