• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldinjo u Flamengu

Dosadašnji fudbaler Milana definitivno će nastaviti karijeru u domovini. Potpisao je troipogodišnji ugovor sa Flamengom iz Rio de Žaneira.

 Ronaldinjo u Flamengu  Izvor: MONDO

Ronaldinjo se poslije deset godina vratio u Brazil iz Evrope, gdje je nastupao za Pari sen Žermen, Barselonu i Milan.

Flamengo će za transfer platiti Milanu tri miliona evra, a mediji navode da će 30-godišnji fudbaler mjesečno zarađivati više od 460.000 evra.

"Ovo je poseban dan za Flamengo. Naš klub konačno može da počne da slavi - Ronaldinjo je naš", rekla je predsjednica Flamenga Patrisija Amorim poslije potpisivanja ugovora.

Za Ronaldinja su bili zainteresovani Palmeiras i Gremio, klub u kojem je počeo karijeru. Navijači kluba iz Porto Alegrea nazvali su fudbalera "plaćenikom" i "izdajnikom" pošto nije želio da se vrati u klub.

Bivši dvostruki najbolji fudbaler svijeta u izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA) rekao je da želi da igra za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, zbog čega se vratio u domaći klub.

Ronaldinjo je učestvovao u osvajanju Svjetskog prvenstva 2002. godine, u Japanu i Južnoj Koreji, ali je četiri godine kasnije odigrao loše u Njemačkoj, gdje je Brazil izbačen u četvrtfinalu.

Od tada je samo u nekoliko navrata igrao za reprezentaciju i nije bio član ekipe na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi. Ostao je na 88 nastupa za nacionalni tim i 32 gola.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC