• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održana komemoracija Bori Kostiću

Komemoracija povodom smrti proslavljenog fudbalera Crvene zvezde Borivoja Bore Kostića održana je na stadionu u Ljutice Bogdana.

 Održana komemoracija Bori Kostiću Izvor: MONDO

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice, uprave Zvezde, mnogi fudbalski radnici iz domaćih klubova, Fudbalskog saveza i nekadašnji i sadašnji igrači Zvezde.

Predsjednik Skupštine crveno-bijelih Svetozar Mijailović rekao je da je Bora Kostić bio prava Zvezdina zvezda, iako nije formalno proglašen.

"Bora je bio zlatna ljevica Crvene zvezde i reprezentacije. Sa pravom su golmani strahovali od njegovog udarca. Bio je dobar čovjek, poštovan, cijenjeni trener i vaspitač. Njegovo ime biće utkano u klub", rekao je Mijailović.

Bivši fudbaler Zvezde Dragoslav Šekularac jedva je zadržavao suze govoreći o bivšem saigraču, zahvalivši mu što je od njega napravio cijenjenog igrača.

"Svi znamo da je Bora bio dobar čovjek, suprug, otac i veliki golgeter. Bio je izvanredan igrač, znao je da se nađe u dobroj poziciji i nije često promašivao. Njegovi golovi podigli su moj ugled kod fudbalera. On je ušao u istoriju Zvezde, srpskog i jugoslovenskog fudbala", rekao je Šekularac.

Kostić je odigrao ukupno 580 utakmica za Zvezdu i postigao 539 golova. Osvojio je četiri šampionske titule i tri Kupa i jedan je od najboljih strijelaca svih vremena na prostorima bivše Jugoslavije.

"Kada u nekim utakmicama pred kraj nismo uspjeli da postignemo gol, ja i saigrači smo padali na 20 metara od gola, pošto smo znali da će Bora iz dva, tri slobodna udarca postići pogodak. Dati 500 golova nije mala stvar", dodao je on.

Kostić je debitovao za reprezentaciju u septembru 1956. godine i odigrao 33 utakmice i postigao 36 golova. Sa državnim timom osvojio je zlatnu olimpijsku medalju 1960. godine u Rimu i iste godine srebro na Kupu nacija.

Bivši fudbaler crveno-bijelih Vladimir Popović ocijenio je da Kostićevi nastupi i rezultati nisu potpuno poštovani u zemlji. On je podsjetio na njegove čuvene golove tokom karijere, kada je bio dvostruki strijelac protiv Botafoga, a na utakmici protiv Dinama iz Moskve dao je gol sa više od 30 metara slavnom golmanu Lavu Jašinu.

"Bora odlazi u legendu, naša zlatna ljevica, neuporedivi bombarder, tvorac pobjeda i trofeja. Možda tek sada spoznajemo svu veličinu Bore Kostića", rekao je on.

Kostić je umro 10. januara ove godine u 81. godini poslije duge i teške bolesti.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC