• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa i Mesi pišu istoriju

Katalonci bez poraza u svim takmičenjima od meča sa Herkulesom 11. septembra, a u nedelju protiv Malage mogu da postave novi klupski rekord.

 Barsa i Mesi pišu istoriju Izvor: MONDO

Pobjedom nad Betisom (5:0) u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja, Barselona je izjednačila rekord postavljen u sezoni 1973/74.

Ekipa Đozepa Gvardiole neporažena je na posljednjih 27 mečeva u svim takmičenjima - 22 pobjede i pet remija - a samo velika senzacija (pobjeda Malage na Nou Kampu) može da spriječi aktuelne prvake Španije da u nedelju postave novi rekord.

Otkako je u drugom kolu Primere izgubila od Herkulesa kao domaćin (0:2), Barselona je zabilježila 15 pobjeda i jedan remi u prvenstvu, tri pobjede i dva remija u nacionalnom kupu, uz četiri pobjede i dva remija u Ligi šampiona.

Dvostruki najbolji fudbaler svijeta, Lionel Mesi, paralelno krči put do vrijednog individualnog dostignuća.

On i Ronaldo (ONAJ Ronaldo!) zajedno drže rekord kao fudbaleri Barselone koji su u jednoj sezoni dali po 47 golova u svim takmičenjima. Mesiju je to uspjelo u prethodnoj, a Luisu Nazariju da Limi u sezoni 1996/97.

Argentinski "mađioničar" ima odlične izglede da potuče taj rezultat, s obzirom na to da je u prvoj polovini aktuelne sezone zatresao protivničke mreže čak 31 put (18 puta u Primeri, četiri puta u Kupu, tri puta u španskom Superkupu i šest puta u Ligi šampiona).

Pošto je do kraja Primere ostalo još 20 kola, a Barselona se takođe takmiči u Kupu kralja i Ligi šampiona, samo je pitanje trenutka u kojem će Mesi oboriti pomenuti rekord i probiti granicu od 50 golova u sezoni.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC