• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOK protiv zimskog Mundijala u Kataru

MOK se protivi ideji da se Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru održava zimi, jer bi se poklopilo sa Zimskim Olimpijskim igrama.

 MOK protiv zimskog Mundijala u Kataru Izvor: MONDO

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Žak Rog izjavio je u četvrtak da ne bi bilo dobro da se Svjetski kup u fudbalu 2022. godine održi u isto vrijeme kada i zimske Olimpijske igre i pozvao predsjednika FIFA Sepa Blatera na konsultacije o tome.

Svjetski kup 2022. dodeljen je Kataru, a Blater je nedavno rekao da postoji mogućnost da on bude održan u zimskim mjesecima, kako bi se izbjegle velike vrućine.

"O tome još nismo razgovarali sa predstavnicima FIFA, jer su za sada sve to neobavezne izjave i ne postoji zvančna odluka da se Svjetski kup prebaci na zimske mjesece", rekao je Rog.

Predsjednik MOK-a je dodao da bi razgovore dvije najmoćnije svjetske sportske organizacije trebalo organizovati ukoliko FIFA zaista odluči da promijeni termin Svjetskog kupa.

"Bilo bi razumno da se izbjegne sukob, jer bi organizacija dva najveća takmičenja u isto vrijeme nanijela veliku štetu objema stranama", rekao je Rog.

Na otvaranju šampionata Azije prošle sedmice Blater je u razgovoru sa novinarima rekao da očekuje da će Mundijal u Kataru biti održan tokom zime.

"Imamo dovoljno vremena da sve to detaljno razmotrimo, ali je već sada jasno da je najbolje da Svjetski kup bude održan u terminu koji će obezbijediti najbolje uslove za igru, što znači krajem godine, ili u januaru", rekao je Blater.

Zimske Olimpijske igre traju 16 dana, a održavaju se između 20. januara i 28. februara.

Rog smatra da bi FIFA morala da se drži onoga što je nedavno sama odlučila.

"Prilikom odlučivanja o organizatoru Svjetskog kupa 2022. godine čelnici FIFA su imali u vidu tradicionalni termin za to takmičenje, juni i juli, a Katar je pobijedio zahvaljujući obećanju da će svi stadioni biti klimatizovani. Ne znam zbog čega se sada to dovodi u pitanje", rekao je Rog.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC