• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obrt - dva kluba odustaju od Superlige? Uplašili se kad su vidjeli bijes navijača

Autor Pavle Knežević

Uzdrmala ih reakcija javnosti

 Mančester Siti i Čelzi napuštaju superligu Evrope Izvor: Tanjug/AP Photo/Zac Goodwin/PA

Mančester siti i Čelsi pokolebali su se oko ideje da se priključe Superligi Evrope, prenijeli su engleski mediji pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Kako piše Gardijan, to je rekao funkcioner jednog od klubova kome je ponuđeno da se priključi ligi bogataša.

Isti izvor piše da se na marginama kongresa UEFA u Montreu vodili su se razgovori o tome da li će ova dva kluba napraviti potpuni zaokret poslije apsolutno negativne reakcije nakon saopštenja da klubovi žele da oforme zasebno takmičenje.

Protivnici formiranja lige vjeruju da manje od pola od ovih 12 klubova čvrsto vjeruje u Superligu i da će je braniti po svaku cijenu, odnosno da su "fanatici", kako piše list. Ostali su se priključili jer su mislili da će finansijski bolje proći: ili od same lige ili će UEFA popustiti. Neki od njih su prišli isključivo iz straha od propuštenog. Vjeruje se da su Čelsi i Mančester siti u ovoj drugoj grupi.

Drugi izvori ipak nisu toliko sigurni u ovo. Iako vjera u Superligu nije univerzalna, drugi izvori pišu da nema direktnih dokaza da klubovi razmišljaju da napuste takmičenje.

U međuvremenu se pritisak na otcijepljene klubove pojačao, kada je predsjednik FIFA Đani Infantino rekao da ne mogu da istovremeno sjede na dvije stolice i da moraju da se suoče sa posljedicama svojih djelovanja.

"Mi u FIFA apsolutno ne odobravamo stvaranje Superlige, koja bi bila zatvorena radnja, koja bi se otcijepila od trenutnih institucija, od liga, od saveza, od UEFA, od FIFA. To je van sistema. Nema nikakve sumnje da FIFA ovo ne odobrava", rekao je Infantino.

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin već je osuo paljbu po klubovima, a na kongresu UEFA oglasio se i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah, koji je takođe osudio Superligu, rekavši da to "polarizuje okruženje, služi uskim ličnim interesima, kao i da egoizam pobjeđuje solidarnost, zajedničke vrijednosti i opšta pravila".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC