• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi dobili licencu "viška": Zvezda, Partizan i još 3 tima na spisku, jedan klub NEĆE igrati Evropu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ovako stoje stvari po pitanju sezone 2021/22.

 Superliga Srbije pet licenci UEFA takmičenja Izvor: Profimedia/MN Press

Bliži se polako kraj sezone u Superligi Srbije, a to znači i da je vrijeme da se naši najveći klubovi pripremaju za evropska takmičenja.

Čak pet timova iz Superlige dobilo je licencu za nastup u UEFA takmičenjima u sezoni 2021/22, jednu više od broja predstavnika koje će Srbija tamo imati!

Naime, komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije, razmatrala je dokaze o tome da li i koji srpski klubovi ispunjavaju kriterijume da se naredne sezone takmiče u UEFA takmičenjima, ali i u Superligi.

Tom prilikom su razmatrani kriterijumi koji se tiču sporta, infrastrukture, finansija, kao i pravnih i administrativnih aspekata poslovanja i pet klubova je dobilo licence za takmičenja UEFA naredne sezone.

To su Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički, ali i Voždovac, ekipa koja - izvjesno je - neće nastupati u UEFA takmičenjima naredne sezone.

Ovi klubovi su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma, pa će tako oni moći da predstavljaju Srbiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona i novosnovanu Konferencijsku ligu.

Kako je Radnik iz Surdulice i dalje član Kupa Srbije i imaju teoretske šanse da ga osvoje, oni po ovim licencama ne bi mogli da se plasiraju u UEFA takmičenja naredne sezone, osim ukoliko naknadno ne bi dobili licencu.

Voždovac se trenutno nalazi na 14. mjesto Superlige i trenutno se bori za opstanak, a scenario po kojem bi oni mogli da na kraju završe u UEFA takmičenju isključivo je u domenu teorije.

No, što se tiče licenci za takmičenje u Superligi Srbije za sezonu 2021/22, nju su dobili i Spartak, Radnički Niš, Proleter, Mladost, Napredak, Radnik, TSC, Javor, Metalac, OFK Bačka i Radnički 1923, tim koji trenutno nastupa u Prvoj ligi Srbije i koji je na putu da obezbijedi plasman u Superligu.

Ostali klubovi, koji nisu uspjeli da dokažu da su ispunili obavezne kriterijume, imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licence za sezonu 2021/22.

Srbija će u UEFA takmičenjima imati četiri predstavnika - šampion će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a tri preostala tima u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, treće po snazi evropsko takmičenje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC