• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić: Zvezda je konkurentna

Predsjednik crveno-bijelih smatra da je borbom za dovođenje Salate klub pokazao da može da parira na evropskom tržištu.

 Lukić: Zvezda je konkurentna Izvor: MONDO

Crveno-bijeli su već nedelju dana na priprema u Budvi. Odigrali su dvije prijateljske utakmice, savladali su Zetu 2:0, a Sutjesku 3:0.

Predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić napravio je prvi presjek:

"Zadovoljan sam što možemo da računamo na sve igrače tako da svi prođu kompletan proces priprema", počeo je Lukić priču za "Sportnetwork".

Osvrnuo se i na duel sa Sutjeskom.

"Ne bih ocjenjivao estetski dio utakmice, mada ni on nije bio loš. Hoću da pohvalim odnos svih igrača, po kiši i lošem terenu nisu se štedili. Shvatili su da je jedini pravi put do dobre forme takav pristup".

Zvezda će se tokom boravka u Budvi sastati i sa Grbljem (srijeda), dok je u drugoj fazi priprema u Turskoj očekuju jači rivali.

"Igramo sa protivnicima koja su naša realnost, jer podsjećaju na ekipe iz našeg prvenstva. Zato ne bih rekao da su nam utakmice u Turskoj važnije, osim što će biti vremenski bliže nastavku prvenstva i služiće za uigravanje. Ali, i ove u Crnoj Gori su dobre, predstavljaju ogledalo trenutnog stanja".

Još je rano za ocjenu rada Roberta Prosinečkog, ali Lukić, koji ga poznaje još iz igračkih dana, nema dilemu da je klub donio ispravnu odluku postavivši ga za šefa struke.

"Poznajem Roberta Prosinečkog, mogu da kažem, dublje. Ima kreativnost u radu, takav je bio kao igrač, nadam se da će biti i kao trener. Najvažnije je da pokazuje visok nivo profesionalizma, sa ekipom je blizak i igrači ga slušaju".

Zvezda je dovela Evandra i Borhu. Čekaju se naredna pojačanja.

"Rekli smo da nećemo divljati u ovom prelaznom roku već da ćemo dovesti ono što trener i sportski dio kluba misle da je potrebno. To smo za sada uradili. Istina, i dalje težimo da stvorimo jaču konkurenciju na nekoliko mjesta. O imenima ne bih, pijaca je i dalje otvorena".

Salata je otišao u Rostov, Ivanov je daleko... Najnovija vijest je da će na pozajmicu iz Bordoa doći (preciznije - vratiće se) Vujadin Savić.

"Naši štoperi su u dvije prijateljske utakmice pokazali solidan nivo, ali nedostaje im konkurencija da bi igrali još bolje. Narednih dana ćemo sigurno donijeti odluku ko će im pojačati konkurenciju. Mislim da ćemo bar na još jednoj poziciji isto učiniti. Što se tiče odlazaka, još ništa nije gotovo".

Iako je Salata otišao u Rostov, Lukić u dugotrajnim pregovorima sa slovačkim štoperom vidi pozitivne strane.

"Crvena zvezda se konačno vratila na evropsko tržište kao konkurentan klub. Kad je u pitanju Salata, bilo je više zainteresovanih klubova, Crvena zvezda je ponudom bila konkurentna, a odlučio je Salatin izbor. Nadamo se da ćemo ovakvom politikom uskoro dovesti do toga da se igrači u tim situacijama odlučuju za našu ligu", zaključio je Vladan Lukić.



Lukić je u ponedeljak u društvu Roberta Prosinečkog boravio u Herceg Novom u posjeti klubu navijača Crvene zvezde.

Ponedeljak je za igrače bio slobodan dan, a Prosinečki je prije polaska za Herceg Novi poručio učenicima:

"Odmorite se, naspavajte se. Imate pred sobom sjajan SPA centar, iskoristite ga, jer od utorka nastavljamo još jače".

Većina fudbalera je ostala u krevetu ili na bazenu, samo nekolicina se prošetala do centra Budve.

(MONDO, foto crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC