• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platini: Ne možete ohladiti ulice

Predsjednik UEFA smatra da bi Svjetsko prvenstvo 2022. na temperaturama od oko 50 stepeni Celzijusovih bilo antipropaganda fudbala.

 Platini: Ne možete ohladiti ulice Izvor: MONDO

Mišel Platini, koji je ujedno član Izvršnog komiteta FIFA, ne miri se sa odbijanjem Katara da Mundijal organizuje u januaru, umjesto u junu.

Francuski funkcioner pridobio je predsjednika FIFA Sepa Blatera, ali je Mohamed Bin Hamam iz Katara, predsjednik Azijske fudbalske konfederacije, izjavio da o promjeni termina nema govora.

"Pristalica sam pomjeranja Mundijala za zimske mjesece, a bilo bi dobro da se utakmice ne igraju samo u Kataru, nego i u drugim zemljama Zaliva. Igrati na 55 stepeni Celzijusovih nije način da se promovišu Svjetsko prvenstvo i fudbal uopšte", rekao je Platini za "L' Ekip".

U Kataru se upravo završava Azijski kup, kontinentalno takmičenje na kojem učestvuje 16 selekcija. Uslovi za odigravanje utakmica su bili dosta dobri, mada je u večernjim satima ponekad bilo hladno.

Platini smatra da problem vrućina na SP 2022. neće biti riješen klimatizovanim stadionima, što su najavili organizatori.

"Na stadionima će biti ugodne temperature, ali na ulicama i plažama neće. Kada je napolju 50 ili 55 stepeni, niko ne izlazi iz kuće. Zato mislim da bi januar bio mnogo bolji termin za ljubitelje fudbala u tom dijelu svijeta".

Platini je podsjetio da je ljetos u Južnoj Africi bilo hladno i mračno već u pet sati popodne i dodao da nema razloga da se u Kataru ide u drugu krajnost.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC