• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA nije deblokirala novac za FS BiH

Oko pola miliona evra iz UEFA "Het trik" programa namijenjenih Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine ostaje blokirano, zaključeno je nakon posjete delegacije FIFA i UEFA.

 UEFA nije deblokirala novac za FS BiH Izvor: MONDO

U srijedu je Eva Paskije, predstavnica FIFA, sa kolegama iz UEFA Teodorisom Teodoridisom, Muhamedom Taom i Simonom Patrikom, završavajući dvodnevni boravak u BiH, obavila nekoliko sastanaka u FS BiH.

"Sa njima smo razgovarali u vezi sa deblokadom sredstava koja su nam trebalo da budu uplaćena do kraja prošle godine. Prezentovali smo argumente koji bi nam trabalo da idu u prilog u cilju deblokade. Niko nam nije mogao dati obećanje da će se i kada to i desiti, ali nam je Teodoridis rekao da će to pitanje biti delegirano na sjednici Izvršnog komiteta UEFA zakazanoj za 28. januar", rekao je Jasmin Baković, generalni sekretar FS BiH.

Novac iz "Het trik" programa namijenjen je različitim oblicima finansiranja. Jedan od segmenata je licenciranje klubova. Zatim učešće reprezentacija na međunarodnim takmičenjima, a prvenstveno se misli na neprofitabilne selekcije (omladinske i ženske ekipe), koje imaju obavezu nastupa, a ne donose prihode savezima. Pretpostavlja se da su sredstva blokirana zbog nepoštivanja zahtjeva UEFA u vezi sa novim statutom FS BiH.

"Interesovali su se u kojoj su fazi aktivnosti vezane za pripremu sjednice Skupštine FS BiH zakazanu za 29. mart. Informacije im je dao Velid Imamović, koordinator u projektu usvajanja statuta. Upoznati su i u vezi s reorganizacijom administracije Saveza".

"Nakon što je 21. decembra usvojena nova organizaciona šema FS BiH, iz FIFA i UEFA insistiraju da već na narednoj sjednici IO FS BiH bude usvojen i novi pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta. Potrebna su određena imenovanja na nove funkcije i početak rada novih odjeljenja. Nova organizacija naravno uključuje i zatvaranje određenih radnih mjesta", kaže Baković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC