• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Rano je da me hvale

"Ne zanima me rezultat na pripremama", poručuje trener Crvene zvezde Robert Prosinečki po završetku priprema u Crnoj Gori, a pred put u Antaliju.

 Prosinečki: Rano je da me hvale Izvor: MONDO

Deset dana u Budvi, tri pobjede širom Crne gore, mnogo istrčanih kilometara, prolivenog znoja i sada, sasvim jedna nova, kompaktnija družina na okupu.

To je epilog prvog dijela priprema koji su fudbaleri Crvene zvezde obavili na Crnogorskom primorju, predvođeni novim trenerom Robertom Prosinečkim.

Mnogi su požurili da ishvale hrvatskog stručnjaka i legendarnog fudbalera Crvene zvezde, koji je u prvim utakmicama u svojstvu samostalnog trenera zabilježio ubjedljive pobjede nad Zetom (2:0), Sutjeskom (3:0) i Grbaljom (2:1).

To Robiju i nije prijalo baš... Ostao je uzdržan, svjestan da ovi rezultati mogu, ali i ne moraju ništa da znače.

"Ne zanima me rezultat na pripremama. Vidim da svi hvale, ali za mene je najvažnije da ekipa nema povrijeđenih igrača i da svi do jednog hoće da rade i da budu disciplinovani, na treningu i van njega. To je osnova, a mi smo još uvijek na osnovnom dijelu priprema i zato ne možemo da zaključujemo. To ćemo moći tek kad ekipa počne šampionat odnosno kad se on završi, tamo negde u maju. Tada ćemo podvući crtu, a sada samo treba da radimo", rekao je Prosinečki spremajući se da napusti Hotel "Splendid".

On će već 1. februara povesti ekipu u Antaliju, gdje će se trenirati pakleno 15 dana... U tom periodu, crveno-bijeli će odigrati pet pripremnih mečeva. Jedan od rivala biće i rumunska Steaua.

Prije puta u Tursku, Prosinečki se osvrnuo na ostvareno u Crnoj Gori.

"Prije svega smo imali dobre uslove u hotelu i od strane FK Grbalj, a zatim su i momci radili sve maksimalno i značajno podigli nivo fizičke spreme. Ipak, to nije još ono što zahtijeva nivo Crvene zvezde ali doći ćemo i do toga".



"Žuti" nije želio da izdvoji... Nikoga!

"Sve što imam rekao sam momcima ponaosob i ne bih preko medija niti hvalio niti kudio. Ima stvari koje su samo za svlačionicu i koje su odnos trenera i igrača. Moja kompletna i trenutna mišljenja o igračima ćete vidjeti na osnovu minutaže i tu ne može ništa da se sakrije. Uvijek će igrati najbolji".

Iako do večeras Crvena zvezda nije dobila potrebno pojačanje u liniji odbrane, Prosinečki je ubijeđen da će ono stići.

"Tržište nije veliko zimi, posebno kad ne planirate da potrošite milione odnosno ne možete. Dakle, radi se na štoperu i mislim da će to brzo biti riješeno. Treba nam taj igrač to sam rekao sto puta".

Plan rada u Antaliji biće nešto drugačiji.

"Imamo pet pripremnih mečeva i oni će diktirati. Želim da se ekipa uigra i smanjivaćemo broj onih koji dobijaju šansu shodno kvalitetu. Želim najboljih 11 odnosno sa klupom najboljih 18-20. To je ekipa koja treba da iznese Zvezdine ambicije i ciljeve. A oni se dobro znaju. Samo da nas u Antaliji posluži vrijeme jer čujem da su tereni sjajni kao i smještaj. Nikada tamo nisam bio, ovo će mi biti prvi put", poručuje Prosinečki.



Jedan od najiskusnijih u timu svakako je Ognjen Koroman. Iako su mu ovo "hiljadite" pripreme u životu, tvrdi da puca od motiva.

"Mislim da smo svi odlično uradili prvi dio priprema, ali sada treba da nastavimo još jače. Smatram da nam šef i neće dozvoliti da se opustimo jer zaista je disciplina velika i to je sjano. Radimo kao jedan i mislim da će navijači na proljeće moći da vide neku sasvim drugačiju Crvenu zvezdu. Mnogo samopouzdanja je Prosinečki donio u ekipu".

Rame uz rame sa starijima, jednako snažno i angažovano, za mjesto u timu bore se i mlađi.

"Mislim da Zvezda ima golmana (Dmitrović) i zadnjeg veznog (Mijailović) za budućnost. Tu su i braća Srnić kao i mladi štoper Spajić koji je sa Sopotom. Omladinska škola će tek stvarati igrače i onda će Zvezda biti ponovo dio Evrope", ubijeđen je Koroman.

Koroman se ne slaže da je ovo proljeće ključno za crveno-bjele.

"Imamo pet bodova manje i biće teško doći do titule. Mi ćemo učiniti i više od maksimuma, ali to nije garant uspjeha. Zato ne treba opterećivati ekipu i potrošiti trenera za budućnost. Naprotiv, moramo rasterećeni da uđemo u proljeće i da čekamo svoju šansu. Ukoliko i ne dođe do toga, Evropa je obaveza, odnosno što duži ostanak u evropskom takmičenju, ma kako se ono zvalo jer to je finansijska inekcija za klub koja mnogo znači", uzdržan je Koroman.

On ističe i da novi sistem igre Prosinečkog mnogo govori.

"Mnogo smo bliži golu i mnogo ofanzivniji. Mislim da će se navijačima to dopasti, a već sada znam da će na premijeri sa Smederevom biti nekoliko desetina hiljada ljudi. Jedva čekam".


"Koliko smo dobro i snažno radili u Budvi vidjeće se tek kad počne šampionat", kaže Dejan Milovanović.

"Izvjesno je da smo sa trenerom Prosinečkim dobili novi pristup u radu i odnosu prema utakmicama odnosno pripremama. Imamo i drugačiji stil igre. Mislim da će na proleće biti mnogo više golova u mreži rivala. Odradili smo odličan posao u Budvi i plodove tog rada ćemo videti od 28. februara", dodaje.

Iskusni fudbaler ne želi da priča o ličnom učinku, ali zato je spreman da pohvali Srđana Mijailovića, mlađanog kolegu na mjestu zadnjeg veznog fudbalera.

"Mićko je prije svega sjajan momak, vrijedan i veliki Zvezdaš, a onda je i talentovan odnosno brzo uči. Njegov napredak je sjajan posebno ako se zna da je imao težu povredu prošle godine kad je taman zakoračio u prvi tim. Uvjeren sam da već sada može da ima minutažu na zvaničnim mečevima, a da će sljedeće godine biti standardan", kaže Milovanović, koji je odigrao više od 210 utakmica za Crvenu zvezdu.

"Nemamo mi šta da pričamo po medijima, samo na terenu. Tamo je naša 'govornica'. Imamo veliku obavezu prema klubu i prema navijačima. Vjerujem da ćemo pokazati karakter i to je najvažnije".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC