• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćosić: Na sve sam bio spreman zbog Zvezde

"San postaje stvarnost i odužiću se svima, i navijačima i ljudima iz kluba koji su me vratili", kaže mladi reprezentativac Srbije Uroš Ćosić.

 Ćosić: Na sve sam bio spreman zbog Zvezde Izvor: MONDO

Uroš Ćosić u Crvenoj zvezdi.

Ono što je trebalo da se dogodi prije (bar) dvije godine, dogodilo se ovog januara, 2011. godine. Mladi reprezentativac Srbije vratio se u klub u kojem je ponikao i za koji, spletom okolnosti, nije dobio priliku da debituje.

Sada, kao igrač moskovskog CSKA, Ćosić će provesti šest mjeseci u Crvenoj zvezdi na pozajmici i ostvariti dječački san, da zaigra na "Marakani".

"Bio sam spreman na sve samo da dođem u svoju Zvezdu", rekao je Ćosić u petak, kada je objavljeno da su se beogradski i moskovski klub dogovorili oko pozajmice.

"Moj san sada postaje stvarnost i odužiću se svima, i navijačima i ljudima iz kluba koji su me vratili. Dres prvog tima je oduvijek bio san, a sada je predamnom žestok rad i nametanje Robertu Prosinečkom", dodao je momak rođen 24. oktobra 1992. godine, koji je postigao dva gola igrajući za omladinsku reprezentaciju Srbije, a sa pozicije defanzivca.



Ćosić smatra da mu adaptacija na nove saigrače i sredinu neće biti problem.

"Ne moram da se uklapam, jer pratim svaki dan preko medija šta se događa u mojoj Zvezdi i mislim da ću lako postati dio tih momaka. Vjerujte da jedva čekam da stignem u Beograd", dodao je mladi fudbaler, koji je iz Crvene zvezde otišao ljeta 2009. godine, zbog čega je aktuelna uprava kasnije sprovela internu istragu kako bi se utvrdilo ko je i pod kojim uslovima dozvolio da dječak napusti klub.

Ćosić će doputovati u Beograd u subotu, 29. januara, dan kasnije odradiće prvi trening u Zvezdinoj opremi, a potom ga 1. februara očekuje put u Antaliju na pripreme.

"Veoma mi je drago što smo uspjeli da vratimo naše dijete, Uroša Ćosića u Crvenu zvezdu. Javnosti je poznato da je Ćosić prije skoro dvije godine, neposredno prije dolaska sadašnje uprave, otišao iz Crvene zvezde. Na njegov odlazak nismo mogli da utičemo", kaže sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić.

"Na njegov povratak, makar i na pozajmicu, mogli smo da utičemo i posljednjih nekoliko mjeseci smo radili vrijedno da se to ostvari. Uroš je naše dijete, kapiten reprezentacije Srbije u svom godištu i ako nastavi da radi ovako pred njim je velika karijera", dodaje Adžić.

"Vjerujem da će Zvezda dobiti veliko pojačanje, srećni smo što će Uroš igrati na svojoj Marakani što mu je bio dječački san, a nadam se da naredna četiri mjeseca neće biti njegov jedini period u najdražem crveno–belom dresu", zaključio je sportski direktor Crvene zvezde.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC