• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA izbacuje Ukrajinu sa Eura?

Fudbalski savez Ukrajine nalazi se pred suspenzijom Evropske fudbalaske unije zbog političkog uplitanja u proces odlučivanja rukovodstva Saveza.

 UEFA izbacuje Ukrajinu sa Eura? Izvor: MONDO

Generalni sekretar UEFA Đani Infantino precizirao je da su čelnici evropske "kuće fudbala" ocijenili da se rukovodstvo ukrajinskog Saveza "nedovoljno odlučno odupire političkim pritiscima" i da "sporo izlazi na kraj sa političkim faktorima u svojim organima".

"Miješanje politike u rad fudbalskih organa zabranjeno je našim Statutom", poručio je Infantino i dodao da će odluka o eventualnoj suspenziji Ukrajinaca biti donijeta 15. februara.

U slučaju da ukrajinski Savez bude kažnjen, sve reprezentacije te zemlje kao i klubovi u evrokupovima neće moći da igraju svoje mečeve.

Ukrajina trenutno ima tri kluba u takmičenjima pod okriljem UEFA. Prvak Šahtjor iz Donjecka nalazi se u osmini finala Lige šampiona, a kijevski Dinamo i Metalist iz Harkova su učesnici šesnaestine finala Lige Evrope.

Zanimljivo je da, ukoliko eventualna suspenzija potraje, Ukrajinci neće moći da se takmiče na Evropskom prvenstvu 2012. godine koje će zajednički organizovati sa Poljskom.

"Pravila naše organizacije su jasna. Ako suspenzija bude na snazi i u vrijeme održavanja šampionata Evrope, državni tim Ukrajine neće imati pravo nastupa", pojasnio je Infantino, koji se nada da će se pronaći rješenje "na zadovoljstvo svih strana".

U ovom trenutku čini se da je za Ukrajince mnogo veći problem od suspenzije koja im prijeti veliko kašnjenje radova na pripremama za "Euro 2012".

Prvi operativac UEFA obavijestio je javnost da je rukovodstvo evropske "kuće fudbala" uputilo pismo organizatorima kontinentalne smotre u kome se zahtijeva da se radovi maksimalno ubrzaju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC