• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale je digao Partizan, nema jake Zvezde bez toga Stanković o Stanojeviću i duploj kruni - ne zanima me da li je lijepo!

Autor Dragan Šutvić

Trener Crvene zvezde poslao poruku kolegi sa klupe Partizana, ali i otkrio kako je birao ko će od njegovih igrača izvoditi jedanaesterce.

 zvezda-partizan-penali-gobeljic-stojkovic-finale-kupa-krstovic-izjava Izvor: MNPRESS

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan u finalu Kupa Srbije i tako poslije 14 godina osvojili "duplu krunu".

Poslije remija 0:0 posle 120 minuta fudbala, Zvezda je bila bolja penalima 4:3.

Možda će vas zanimati

Poslije meča, trener Crvene zvezde Dejan Stanković bio je vrlo ponosan na svoju ekipu zbog ostvarenog uspeha.

"Zaokružili smo jednu dobru sezonu, jaku sezonu, sa duplom krunom. Zasluge idu momcima, jer od ranog jula smo se okupili i stavili ciljeve pred sebe. Na jedan lijep način smo zaokružili sezonu. Ne znam da li je bilo lijepo, i ne zanima me, jer kad treba kući da odneseš trofej, brzo se zaboravi ljepota", počeo je Stanković.

Zvezdin trener je iskoristio priliku i da pošalje poruku i rivalu Partizanu.

"Želio bih da ovom prilikom pozdravim i kolegu Saleta, da mu čestitam na izvanrednom radu. Od njegovog dolaska se Partizan poboljšao, tvrda su ekipa, znaju da sakriju svoje mane i stave svoj kvalitet u prvi plan. Nema jake Zvezde bez jakog Partizana, ja vjerujem u to. Moraju da budu jaki da bismo podizali ljestvicu jedni drugima. Da bismo gledali da budemo što bolji. Da podignemo kvalitet fudbala u Srbiji koliko god je moguće", istakao je Stanković.

Upitan o kvalitetu fudbala na finalnom meču, Stanković je iskren.

"Malo sam umoran i od taktike i spremanja utakmica. Poslje 53-54 utakmice, cilj je bio dupla kruna i proljeće u Evropi. Umorio sam se već, ova utakmica se već zove juče, nama je bitan cilj. Već se spremamo polako za narednu sezonu."

Stanković je iskoristio priliku da odmah pošalje jasnu poruku poslije skandala Marka Gobeljića po završetku utakmice, a kaže da nije vidio šta se dešavalo tokom penal-serije kada je došlo do čarki između Nikole Krstovića i Vladimira Stojkovića, nakon što je igrač Zvezde postigao gol.

"Ja sam sjeo na klupu, nisam baš vidio najbolje. Radovao sam se kad je dao gol, vidio sam gužvu... Ne mogu ja baš na sve da utičem na ono što se dešava na terenu i nije uvijek svako mogao da utiče na mene kada sam bio igrač. Ne treba prelaziti granicu kulture i dostojanstvo dresa koji nosiš. Može da se dobije i da se izgubi, ali treba da se znaju načini kako se to radi. Ne mogu baš da kontrolišem sve emocije na terenu."

Trener Zvezde nije imao problem da izabere ko će izvoditi penale.

"Pitao sam samo ko hoće, svi su digli ruke. Bilo je njih 6-7 koji su se javili, pa smo se poređali ko će prvi, ko drugi... Svi momci su digli ruke. Kad vodiš takvu grupu, niko se nije povukao unazad kod penala...", rekao je Stanković i potom nastavio o tome kakav je meč protiv Partizana očekivao.

"Da, očekivao sam ovakav čvrst i težak meč. Dođeš do cilja u ligi četiri kola prije, a to je bilo prije dvije i po nedjelje. I trebalo je držati fokus i vidio sam da nismo imali sigurnosti kako je odmicala igra. Spremali smo se na direktniju igru. Dok je bilo "benzina" igrali smo na jedan način, poslije smo morali da pređemo na direktnu igru", zaključio je Dejan Stanković.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC