• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Indijac vodi Žigića, Mekliš ne da!

Novi vlasnik Rasinga poručio je da će Nikola Žigić biti fudbaler tog kluba do kraja januara, ali menadžer Birmingema tvrdi da Srbin ne ide nigdje!

 Indijac vodi Žigića, Mekliš ne da! Izvor: MONDO

On je u petak medijima otkrio da je sve dogovorio sa čelnicima Birmingem sitija oko Žigićevog dolaska na šestomjesečnu pozajmicu, u klub u kojem je sa velikim uspjehom nastupao u dva navrata.

"Žigić će biti fudbaler Rasinga prije nego što se završi januarski prelazni rok", izjavio je Ali Sajed, što znači da će 202 centimetara visoki napadač reprezentacije Srbije najkasnije do ponedjeljka biti u Španiji.

Birmingem je prošlog ljeta za šest miliona funti kupio Žigića od Valensije, za koju je naš igrač sa malo uspjeha nastupao od 2007. godine.

Žigić je došao u Valensiju poslije samo jedne sezone (2006/2007) provedene u Rasingu, tokom koje je postigao 11 golova na 32 nastupa. Ipak, na Mestalji se nije najbolje snašao, a da umije da postiže golove podsjetio je proljeća 2009. godine, kada se vratio u Rasing na šestomjesečnu pozajmicu.

Centarfor je tada igrao kao u transu i postigao je 13 golova na 19 mečeva, bio najzaslužniji što se Rasing pomakao iz borbe za opstanak u sredinu tabele. Potom ga je Valensija vratila, ali nije išlo.

Vjerovalo se da je Engleska savršena zemlja za Žigića zbog visine, snage i sjajne skok igre, ali se ispostavilo da je Žigić u dresu Birmingema postigao samo dva prvenstvena i dva gola u Liga kupu na 26 nastupa ove sezone. Njegov učinak ponekad nije bio mjerljiv golovima, kao što je to bio slučaj prethodne večeri.

Žigić je bio impresivan u pobjedi Birmingema nad Vest Hemom u revanš meču polufinala Liga kupa (3:1 poslije produžetka). On je ušao sa klupe i prema ocjenama izvještača iz Britanije bio je ključna figura u "kam-beku" koji su napravili plavo-bijeli, ali to izgleda nije predomislilo vlasnike tima kada je stigla ponuda iz Santandera.

Rasing, trenutno 15. tim Primere, sa dva boda više od ekipa iz zone ispadanja, trebalo bi da preuzme Žigićeva primanja do juna, kada će biti odlučeno da li će njegov ugovor u potpunosti biti otkupljen.

Žigić je od 2003. do 2006. godine odigrao 101 utakmicu za Crvenu zvezdu i postigao 69 golova u svim takmičenjima, što mu je 2004. godine donijelo status reprezentativca. Za nacionalni tim bio je strijelac 20 puta na 53 nastupa.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC