• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Kad je teško tu je Robinjo

Oslabljeni Milan pobijedio Kataniju na Siciliji sa igračem manje. "Rosoneri" čuvaju tron. Lacio bolji od Fiorentine. Igrali Ljajić i Gulan.

 SERIJA A: Kad je teško tu je Robinjo Izvor: MONDO

Robinjo je u subotu uveče postigao najbitniji gol u dresu Milana. "Rosoneri" su pobijedili Kataniju - 2:0, ali je Brazilac pogodio mrežu u 58. minutu, u trenucima kada je brod iz Milana počeo da tone.

Suočen sa silnim povredama igrača, Masimilijano Alegri izveo je prilično šaren sastav u kojem je od prvog minuta bio i Mark van Bomel. Meč na Siciliji praktično je bio debitantski za Holanđanina u dresu Milana, ali ga je završio neslavno. Već u 54. minutu sudija Paolo Taljavento ga je poslao u svlačionicu kada mu je pokazao drugi žuti karton.

Kestenje iz vatre morao je da vadi Robinjo, ali uz pomoć Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin je snažno šutirao, a na pravom mjestu poslije intervencije Argentinca Marijana Anduhara našao se 27-godišnji napadač lidera Serije A.

Pitanje pobjednika riješio je Zlatan pet minuta prije kraja meča. Robinjo je bio učesnik i ove akcije, jer je upravo na njegovo dodavanje sa desne strane Ibrahomović postigao 13 gol u sezoni. Na listi strijelaca vodi Di Natale sa 15 golova.

Alegri je na listu povrijeđenih igrača poslije meča sa Katanijom upisao i Masima Ambrozinija. Iskusni fudbaler pridružio se Boatengu, Zambroti, Pirlu, Nesti, Sedorfu, Flaminiju, Inzagiju...

Libor Kozak bio je koban za tim Siniše Mihajlovića u 22. kolu Serije A. Lacio je na "Olimpiku" pobijedio Fiorentinu sa 2:0, a mladi Čeh je bio strijelac oba gola i to u razmaku od samo četiri minita.

Artur Boruc prvi put je kapitulirao u 69. minutu, kada je Kozak bio neumoljiv sa bijele tačke, a već u 74. postavljen je konačan rezultat. Adem Ljajić igrao je od početka meča, ali ga je Mihajlović zamijenio na poluvremenu. Svih 90 minuta igra je Nikola Gulan.

Lacio se sa nova tri boda probio do druge pozicije, a da bi tu ostao potrebno je da Napoli u nedelju ne osvoji nijedan boda i da Roma ne pobijedi.

REZULTATI I PAROVI:

Lacio - Fiorentina 2:0 (0:0)
/Kozak 69, (penal) 73)

Katanija - Milan 0:2 (0:0)
/Robinjo 58, Ibrahimović 85/

nedjelja:

Breša - Kjevo (12:30h)
Bolonja - Roma (15:00h)
Kaljari - Bari
Đenova - Parma
Inter - Palermo
Leće - Ćezena
Napoli - Sampdorija
Juventus - Udineze (20:45h)

TABELA: TABELA: Milan /+1/ 47, Lacio /+1/ 40, Napoli 40, Roma 38, Inter /-1/ 35, Juventus 34, Palermo 34, Udineze 33, Sampdoprija /-1/ aljari 26, Parma 25, Fiorentina 25, Bolonja 25***, Kjevo 24, Đenova /1/ 24, Katanija /+1/ 22, Leće 20, Ćezena 19, Breša 18, Bari 14.

***Bolonji su oduzeta tri boda za "zelenim stolom".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC