• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Vodene čarolije i Kizitov strah

Crno-bijeli se oporavljali u bazenu, sauni i đakuziju, uz smijeh, šalu i trku. Kizito priznaje da se boji vode i da ne zna da pliva.

 PARTIZAN: Vodene čarolije i Kizitov strah Izvor: MONDO

Bazen, sauna, đakuzi - takav je bio prepodnevni program rada fudbalera Partizana u ponedeljak u Antaliji. Jutro poslije utakmice sa Dinamom iz Bukurešta išli su na oporavak u spa centar hotela "Kornelija Dajamond".

Nije baš svima bilo lijepo, jer golmanska je tuga pregolema. Dok su se saigrači brčkali, trio Stojković - Ilić - Živković bio je na terenu, gdje je odradio redovan trening.

A u isto vrijeme u bazenu šala i smijeh. Počelo je prskanjem Saše Ilića, koji se (kao) zbog toga naljutio na Milana Smiljanića, zgrabio sto i krenuo na mlađeg kolegu iz veznog reda. Naravno, bila je to samo "moša".

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU

Džoging kroz vodu je bio obavezan za sve u sklopu oporavka, ali su ubrzo došle na red slobodne aktivnosti. Tada su "na crtu" stali Smiljanić i Stefan Babović. Prije starta trke uslijedilo je uobičajeno "peckanje", a onda je neko dao znak za start. Sve vrijeme je trka bila izjednačena, saigrači su navijali, a o pobjedniku je odlučivao foto-finiš. U stvari, kapiten Mladen Krstajić se pozicionirao na cilju, preuzeo ulogu sudije i proglasio:

"Pobijedio je - Stefan".

Stazama malo starijih drugova krenuli su Marko Šćepović i Aleksandar Miljković. Brži je bio stasiti napadač.

I tako je nastavljeno prskanjem, davljenjem i drugim standardnim vodenim čarolijama.

Sve vrijeme odvojen od grupe bio je Džozef Kizito. Fudbaler iz Ugande ne zna da pliva i priznaje da se boji vode. Zbog toga se nije odvajao od ivice bazena.

"Stric mi se udavio iako je bio dobar plivač", objasnio je Kizito odakle potiče strah.

"Pokušavao sam da naučim da plivam. Dok sam bio u Vojvodini učio me Mijat (Aleksandar Mijatović). Bili smo baš ovdje u Turskoj. Ali ne vrijedi, bojim se", priznao je Kizito.

Bodren od trenera Aleksandra Stanojevića da ipak pokuša, napravio je nekoliko zamaha i - stao.

Inače, nije neobično da Afrikanac iz Partizana ne zna da pliva. Svojevremeno je i Ifeani Emeghara imao isti problem. Nigerijca je 2004. godine u bazenu u Sevilji plivanju učio tadašnji generalni sekretar kluba, Žarko Zečević.

Poslije bazena - preznojavanje u sauni, a onda i odlazak u đakuzije smještene među trskama na "nultom" nivou hotela "Kornelija Dajamond". Naravno, zadovoljni su bili crno-bijeli, ljepši trening dugo nisu imali, zato se iz đakuzija začula pjesma.

Ali, već u popodnevnim satima očekuje ih težak trening...

(izvještač MONDA iz Antalije, Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC