• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vječiti" i u Antaliji "na nišanu"

Crno-bijeli i crveno-bijeli smješteni u susjednim hotelima u Antaliji, pa skoro da će moći da se vide sa prozora.

 "Vječiti" i u Antaliji "na nišanu" Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana su i prethodnih godina sprovodili zimske pripreme u Antaliji ili preciznije Beleku, ali tada su bili smješteni u hotelu "Riksos", a sada su u "Kornelija Dajamondu".

"Riksos" je hotel nad hotelima u kraju i predstavlja bukvalno grad za sebe. S obzirom na to da u kategorizaciji ne postoji "šest zvjezdica", u naziv mu je dodat sufiks "Premium".

Međutim, komfor je i u hotelu "Kornelija Dajamond" sa pet zvjezdica na izuzetno visokom nivou. Gosti gotovo da nemaju nijednu zamjerku ni na smještaj ni na hranu ni na poslugu... Osim možda oko interneta...

Sobe su prostrane, kreveti udobni, a kupatilo je - neobično. U njemu je kada za izležavanje u toploj kupki, a tuš je - pored. Praktično na sredini kupatila. Dakle, ko ima problem sa prskanjem tokom tuširanja, ne mora da brine, voda će se svakako sliti u slivnik. Nema greške.

I još nešto. Ulazna vrata kupatila, kao i prozor ka sobi su od, doduše, zamagljenog stakla, ali ko ima takve afinitete, kad se potrudi može da vidi šta se dešava u kupatilu.

Terase su velike, a čija gleda ka moru, taj ima sreće. Pogled "puca", a oni koji su ovdje samo zimi, mogu samo da maštaju kako pejzaž izgleda leti.

Restoran radi od 7.00 do 00.30. Ko zakasni na doručak, stiže na "kasni doručak", isto važi i za večeru, a u programu je i "ponoćni bife", za gladne goste sa nesanicom, kojima je omogućeno da napune stomake od 23.30 do 00.30. A švedski sto... Ma nije švedski, kao da je sto cijele Skandinavije. Glupo je i nabrajati šta sve ima, jer ima sve!

Hotel, podrazumijeva se, ima zatvoreni bazen i ko zna koliko otvorenih, spa centar sa džakuzijima i turskim kupatilima, biblioteku, barove, restorane, sale za bilijar i kuglanje, teniske, fudbalske i golf terene...

I zbog svega toga noć u dvokrevetnoj sobi hotela "Kornelija Dajamond", u "all inclusive" aranžmanu košta 450 evra. Pa ko voli, nek' izvoli.

A samo nekoliko stotina metara dalje vazdušnom linijom je hotel "Kalista". U njemu će biti smješteni igrači Crvene zvezde kada u utorak stignu u Belek. Sa terasa pojedinih soba crno-bijeli će skoro moći da gledaju u sobe "vječitih rivala". Malo je daleko da bi se gledali "golim okom", ali ako je neko ponio durbin, sigurno će moći da drži "na nišanu" najljuće sportske neprijatelje. Biće komšije, baš kao što su i u Beogradu.

Doduše, vjerovatnoća da se sretnu gotovo da i ne postoji. Jer, fudbaleri su konstantno u sobama, osim u vrijeme obroka i treninga.

Uslovi za rad ekipe Aleksandra Stanojevića su izvanredni, što podrazumijeva i odlično pripremljene terene.

Jedino što može da povremeno ometa crno-bijele su varljivi vremenski uslovi.

Beogradsku ekspediciju je u petak dočekala kiša, ali od tada nije padala. Temperatura se kreće i do 15, 16 stepeni Celzijusovih, u rano popodne može i da pređe 20. podiok na termometru stacionarnom na sunčanoj strani...

Ali, postoji začkoljica. Vetar je nemilosrdan. Tokom prepodnevnih treninga je još i izdržljiv, ali u večernjim satima kada crno-bijeli treniraju ili kada su igrali utakmicu protiv Dinama iz Bukurešta, stvara utisak da je u Beleku "debelo" ispod nule. A termometar kaže: "Deset stepeni u plusu".

Kad se sve sabere i oduzme, Antalija jeste rajsko mjesto za pripreme.

(izvještač MONDA iz Antalije, Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC