• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tores helikopterom u Čelsi, Kerol u Liverpulu

Gotovo je! Tores na Stamford bridžu, Endi Kerol iz Njukasla prešao u Liverpul. Žigić ostaje u Birmingemu.

 Tores helikopterom u Čelsi, Kerol u Liverpulu Izvor: MONDO

Uh, kakav dan u prelaznom roku u engleskom fudbalu!

Fernando Tores prešao je iz Liverpula u Čelsi za rekordnih 50 miliona funti, a više od polovine te sume klub sa Enfild rouda potrošiće na njegovu zamienu, 22-godišnjeg engleskog reprezentativca Endija Kerola, dosadašnjeg igrača Njukasla.

Sve se dogodilo vrlo brzo.

"BBC" je javio u ponedjeljak da su se Liverpul i Čelsi dogovorili oko Toresa, a saopšteno je i da su "crveni" kupili Kerola za 35 miliona funti, što je klupski rekord.

Tores je, najprije, helikopterom napustio trening kamp Liverpula, a poslije saznanja da su klubovi pronašli zajednički jezik čekao se samo dogovor "plavaca" i Španca. On je uslijedio nekih pola sata prije završetka prelaznog roka.

Uslijedili su potpisi, rukovanje i slikanje... Fernando Tores zvanično je novi igrač Čelsija!

Prema informacijama britanskih medija, Tores je potpisao petogodišnji ugovor sa londonskim "plavcima", a nedjeljno će zarađivati 175.000 funti.

Španac je u subotu pismenim putem zatražio od "Redsa", sa kojima je bio ugovorom vezan do jula 2013. godine, raskid ugovora. Njegova molba je, najprije, odbijena, ali je "jača ponuda Čelsija od prvobitnih 35 miliona funti, očigledno uticala na promjenu mišljenja u rukovodstvu Liverpula.

Za Liverpul je Tores odigrao 142 utakmice i postigao 81 gol.

NJUKASL ODBIO, PA PRISTAO DA PRODA KEROLA

U roku od samo nekoliko časova promijenila se situacija oko Endija Kerola i njegovog transfera u Liverpul.

Crno-bijeli su najprije odbili ponudu kluba sa Enfild rouda za odličnog napadača (postigao 11 golova u Premijer ligi) ove sezone, da bi poslije nekoliko sati ipak pristali da ga prodaju za 35 miliona funti!

Liverpul je, najprije ponudio 30 miliona funti, a potom je podigao ponudu za još pet miliona i to je bilo dovoljno. Na sajtu Liverpula je saopšteno da je posao sklopljen.

Zanimljivo je i na Twiteru (jednoj od popularnih društvenih mreža). Jedan očajni navijač Njukasla i dalje ne može da vjeruje da je Kerol otišao. "Ja sam navijač Njukasla, molim vas, recite mi da je Endi Kerol trenutno kod kuće, u svom krevetu i ne odgovara na telefonske pozive i ne otvara vrata nikome! Molim vas, molim vas...!".

Tvituje i defanzivac Mančester junajteda Rio Ferdinand. "Kerol ima ogroman potencijal, bez sumnje. Cifra od 35 miliona funti nije prevelika, čak i u ovoj recesiji u kojoj se, valjda, nalazimo. On će biti vrhunski igrač".

Mančester je 2002. godine platio Lidsu 30 miliona funti za Rija Ferdinanda. Evo, sada ga je Kerol nadmašio za pet miliona.

Trener Liverpula Keni Dalgliš ozbiljno je bio zagrizao za 22-godišnjeg reprezentativca Engleske, pogotovo nakon što je postalo jasno da se Tores seli u Čelsi.

Kerol će u napadu Liverpula igrati sa sjajnim Urugvajcem Luisom Suarezom, koji je došao iz Ajaksa za 22,8 miliona funti.

Uzbudljivo je bilo i u Birmingemu. Došao je nigerijski napadač Obafemi Martins, nekadašnji igrač Intera i Njukasla, što je podgrijalo priče o odlasku Nikole Žigića u Rasing iz Santandera, ali od toga nije bilo ništa.

Španski mediji prenijeli su da je Rasing iz Santandera poslao ponudu od 5,1 miliona funti za napadača Birmingema Nikolu Žigića.

Međutim, Rasing je u toku večeri pozajmio Đovanija dos Santosa iz Totenhema. Meksikanac je prethodne dve sezone igrao za Ipsvič i Galatasaraj, takođe na pozajmici.

Martins je u Birmingem došao iz Rubina iz Kazanja na šestomjesečnu pozajmicu. On je u julu 2010. godine iz nemačkog Volfsburga prešao u Rubin, a za ruski klub odigrao je 12 utakmica i postigao dva gola.

Martins, koji je prethodno igrao za Inter i Njukasl, treće je pojačanje Birmingema u januarskom prelaskom roku, poslije Dejvida Bentlija i Kurtisa Dejvisa.

GORILA "DEVETKA", LJULJAO SE KEROLOV AUTOMOBIL

Navijači Liverpula odlazak Toresa u Čelsi doživjeli su kao izdaju pa su postupili vrlo slično simpatizerima NBA ligaša Klivlenda, koji su prošlog ljeta javno spalili dres Lebrona Džejmsa kada je objelodanjen njegov prelazak u Majami.

Ovaj put gorila je Liverpulova "devetka", tačnije dres koji je sa uspjehom proteklih godina nosio Španac. Slučajno ili namjerno spaljen je dres iz rezervne garniture.

Osjećanja među pristalicama "crvenih" bila su pomiješana. U isto vrijeme dok su tugovali zbog odlaska Toresa radovali su se dolasku Endija Kerola. Mladog i nestašnog napadača navijači i novinari dočekali su ispred Liverpulovog trening centra "Melvud". Okupljeni oko automobila i uz dobro poznato ljuljaje vozila poželjeli su Kerolu dobrodošlicu na "Enfild".

(MONDO - foto: Daily Mail)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC