• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Adija stigao, Kleo otišao

Posle Princa Tagoea, crno-beli dovode još jednog reprezentativca Gane, Dominika Adijaha. Kleo samo fizički u Antaliji, uskoro odlazi.

 PARTIZAN: Adija stigao, Kleo otišao Izvor: MONDO

Partizanov špic će u proljećnom dijelu sezone činiti tandem reprezentativaca Gane. Posle Princa Tagoea, koji je sa Zvonimirom Vukićem u ponedjeljak predstavljen kao pojačanje, među crno-bijele dolazi i Dominik Adija (21).

Kao i Tagoe (Hofenhajm), i Adija će za Partizan nastupati kao pozajmljen igrač. Pod ugovorom je sa Milanom.

Adija je 2009. bio najbolji igrač Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina, na kome je Gana osvojila titulu. Bio je član ekipe Milovana Rajevca na Mundijalu u Južnoj Africi, ušao je u igru u četvrtfinalu protiv Urugvaja, šutirao je za pobjedu, ali je Luis Suarez loptu zaustavio rukom. Kasnije je Asamoa Gijan promašio jedanaesterac. Kasnije je i Adija bio neprecizan sa bijele tačke u penal-ruletu poslije kojeg je Gana eliminisana.

Prošle godine je potpisao za Milan (došao iz norveškog Fridrikstada), ali je odmah proslijeđen Ređini na pozajmicu (odigrao deset mečeva, dao jedan gol).

Adija će noć između ponedjeljka i utorka provesti u Beogradu, uslijediće zatim ljekarski pregledi, potpisivanje ugovora, predstavljanje i put u Antaliju.

Mesto u napadu Partizana ostaće upražnjeno odlaskom Klea.

Brazilac je tijelom u ekipi Aleksandra Stanojevića na pripremama u Antaliji, ali duhom nije. Već je otišao iz Partizana.

Kleo je konstantno sam, i to ne samo u sobi iz koje mu je pobjegao cimer, Moreira. Pogledi mu se gube u daljini, lice mu odaje zabrinutost, odavno se nije čak ni osmjehnuo... Osim prvog dana boravka u Antaliji kada je na treningu dva puta pogodio mrežu, i tokom obavljanja radnih zadataka je odsutan.

Uskoro će i fizički napustiti crno-bijele. Kleo je nadomak odlaska, a predsjednik Dragan Đurić je potvrdio da pregovara na dve strane, sa Kinezima i moskovskom Lokomotivom.

Želja crno-bijele struke bio je Sifive Čabalala. Ali, i drugi reprezentativac Južne Afrike je ostao samo želja.

Katlega Mpelu nije pustio klub, Mamelodi Sandauns, a Čabalalin transfer se izjalovio dolaskom Zvonimira Vukića.

Čabalala ima 26 godina i igra po lijevoj strani u veznom redu u ekipi Vladimira Vermezovića, Kajzer Čifs. Na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi se dokazao, a u žižu je dospio već na premijeri prelijepim golom protiv Meksika (1:1).

Međutim, odlazak Moreire nadomjestiće iskusni Vukić, igraće iza napadača, desno će mu biti Stefan Babović, a lijevo Saša Ilić. I tako je riješen problem Partizanove ofanzive. A Čabalalin dolazak bi koštao oko milion evra, a ujedno bi došlo do nagomilavanja igrača.

Zato su crno-bijeli odustali.

(izvještač MONDA iz Antalije, Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC