• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Uskoro dolazim u Partizan

Trofejni stručnjak Ivica Osim najavio je da će uskoro posjetiti Partizan i Beograd, grad koji je napustio 1992. godine kada je započeo rat u Bosni i Hercegovini.

 Osim: Uskoro dolazim u Partizan Izvor: MONDO

Osim iz Pule, gdje boravi sa porodicom, poručuje da jedva čeka da dođe da posjeti Zemunelo i pojede paprikaš.

"Volio bih, prije svega da vidim taj čuveni Zemunelo. Moj sin Amar mi kaže da je to najljepši trening centar u Evropi. I ne sumnjam u to, Partizan to zaslužuje. Žao mi je samo što je onaj restoran što je bio tamo na Taleoptiku srušen. Ali, zato kad dođem prvo ću sa Nenadom Bjekovićem na paprikaš u Radmilovac, pa onda sve ostalo", izjavio je u intervjuu za "Sportski žurnal" popularni Švabo.

Iako mnogi tvrde da je upravo on udario temelje današnjeg Partizana, koji osvaja titule i igra u Ligi šampiona, Osim skromno kaže da to nije baš tako.

"Ma, hajde, kako ja? Pa, ja sam u Partizanu bio samo kratko, nažalost, morao sam da odem, iako mi je bilo prelijepo, možda i najlepše u karijeri. Sjajno smo se družili, svi, cijeli stručni štab, Uprava, igrači. Sa mnogima se i sada čujem, svi su me zvali kada sam imao zdravstvene probleme. Hvala im na tome".

Iako se bivša zemlja raspala, Osim kaže da prati nove reprezentacije, uključujući i Srbiju i njen nastup na Mundijalu u Južnoj Africi.

"Ispadanje u prvom krugu SP je neuspjeh, nego šta? Pa, ovdje kod nas je sve poremećeno. Čak i kad se ciljevi postavljaju, oni nisu realni, kao da niko ne vjeruje u sebe. Svi kao govore, uspjeh je i sam plasman, pa pet miliona, a niko da kaže, ‘ajde da zaradimo još pet. I onda, jesmo tu gdje smo i ispadamo u prvom krugu", istakao je Osim i naglasio da od srpskih igrača izdvaja igre Nemanje Vidića, ali mu je "za oko zapao" i Zoran Tošić..

"Da kažem Vidić, to stvarno nema potrebe. Stvarno, svaka mu čast! Da vidim, evo, recimo onaj Tošić, bio je u Partizanu. Zanimljiv igrač, brz… A igrač čim je brz, onda je i dobar. Šta će mi onaj koji ne može da se pomjeri..."

Neminovno je bilo spomenuti i Mundijal 1990. godine, kada su Jugoslaviji predviđali šampionsku krunu. Tvrdili su tada da je Osim osvojio prvenstvo, da se ni zemlja ne bi raspala.

"Ma nema šanse. Čak sam čuo da sam ja to izjavio. Nažalost, neki drugi ljudi su odlučivali".

Osim nije gledao penale protiv Argentine u Italiji 1990. Kaže da ih je pogledao mnogo godina kasnije na snimku.

"Šta da kažem? Nismo imali sreće prilikom Piksijevog šuta, ali ja još ne vjerujem da su Faruk Hadžibegić i Brnović promašili. Pa, oni su najviše pucali penale na treninzima, čak se i kladili, u pare i promaše. Da su šutirali za pare pogodili bi, ali ovako, za polufinale Svjetskog prvenstva nisu. Još samo kad bih znao zašto je Brnović kao dešnjak šutirao lijevom nogom?"

On kaže da neki igrači nisu ni htjeli da šutiraju.

"Odmah nakon što je utakmica završena, Vulić skida kopačke i kaže 'ja ne mogu'. Zlatko Vujović mi prilazi i moli 'nemoj mene, šefe, i onako me svi mrze, zamisli još da promašim penal'. Šta sam mogao da radim? Da uzmem pištolj... Nema šanse", ističe Osim i naglašava da pomno prati i trenerske karijere svojih nekadašnjih pulena.

"Piksi je već uzeo titulu u Japanu, nije mala stvar. Vidjećemo šta će Žuti da uradi u Zvezdi. Ja im želim sve najbolje, bili su sjajni igrači. I oni se meni uvijek jave", rekao je Osim.

Iako mu je Partizan u srcu, nije propsutio priliku da spomene i najvećeg rivala - Crvenu zvezdu. On je u crno-bijelom taboru boravio baš kada su komšije bile prvaci Evrope i svijeta.

"Bila je to fantastična generacija Zvezde. Šteta je što nisu ostali zajedno, jer bi u Evropi postali ono što je sada Barselona. Još da im Piksi nije otišao u Marsej, vladali bi Evropom nekoliko godina, siguran sam u to", zaključio je prekaljeni fudbalski stručnjak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC