• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prins Teigo: Volim da pobjeđujem

Napadači iz Gane kažu da su dobro prihvaćeni u crno-bijelom taboru. Teigo srećan zbog Li Adija, ali poručuje da će Partizan dobiti derbi.

 Prins Teigo: Volim da pobjeđujem Izvor: MONDO

Prins Teigo, Dominik Adija i Zvonimir Vukić stigli su u hotel "Kornelija Dajmond" u utorak uveče, a dan kasnije počeli su da rade sa novim saigračima.

Doduše, to se ne može reći za Vukića, koji je započeo treću epizodu u Partizanu, jer poznaje većinu igrača i članova stručnog štaba. Međutim, iskusnom kreatoru igre će biti potrebno najviše vremena da se uklopi, jer dugo nije igrao.

"Planiram da zaigraš tek u nedelju protiv Slavije", objasnio je trener Aleksandar Stanojević nasljedniku Moreire na poziciji iza napadača.

Za razliku od Vukića, tandem reprezentativaca Gane odmah je ubačen "u mašinu".

"Spremni ste? U takmičarskom ste ritmu?", pitao je Stanojević novajlije, koje su mu odgovorile klimanjem glavama u pozitivnom smjeru.

Teigo i Adija su se u srijedu ujutru uoči treninga upoznali sa saigračima. Počev od kapitena Mladena Krstajića, preko Stefana Babović i Milana Smiljanića, crno-bijeli su redom prilazili kako bi novajlijama poželjeli dobrodošlicu.

Naravno, Afrikanci su se odmah združili, pa su Teigo i Adija sve vrijeme u društvu starosjedilaca, Džozefa Kizita i Mohameda Mede Kamare.

"Profesionalci smo, u svaku sredinu moramo da se uklopimo. Nije da ne poznajemo srpski mentalitet, Milo (Milovan Rajevac) nam je bio selektor. Znam i da kažem riječ 'dobro", odmah je precizirao Teigo.

Izvještaču MONDA je rekao da se njegovo prezime izgovara baš tako - Teigo.



Obojica novih fudbalera Partizana tvrde da su oduševljeni prvim koracima u novom klubu i da su ih svi lijepo prihvatili.

"Dosta sam se informisao preko interneta. Znam kakva je istorija kluba, znam da je osvojio mnogo titula i da je dva puta igrao u Ligi šampiona", nastavio je igrač Hofenhajma na pozajmici u Partizanu.

"Već sam shvatio šta trener traži od nas, ali najviše mi se sviđa što zahtijeva pobjede", dodao je 24-godišnji napadač.

Igrao je za reprezentaciju Gane protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. "Orlovima" je ostao u sjećanju, jer je bio neuhvatljiv uz desnu aut liniju.

"Mogu da igram desno u veznom redu, ali mi je špic prirodna pozicija i tu se najbolje osjećam".

Iz Hofenhajma je otišao jer nije imao značajnu minutažu.

"Svaki trener ima svoju viziju i svoje favorite", pojasio je Teigo zašto nije više igrao u bundesligašu.

Ne razmišlja o ljetu kada će biti poznato da li će biti aktivirana klauzula iz ugovora prema kojoj bi ga Partizan otkupio od Hofenhajma.

"Sada razmišljam samo o pobjedama i tituli, ali i o Ligi šampiona".

Ali, do Lige šampiona se može tek na jesen.

"To mi je želja".

Kaže da jedva čeka "vječiti derbi" u kome će mu direktan rival na terenu biti zemljak, Li Adi.

"Odličan je štoper, srećan sam zbog njega i jedva čekam da se sretnemo. I naravno, mi ćemo da pobijedimo", zaključio je Prins Teigo.

I dok se od njega očekuje da odmah pokaže da će biti pojačanje za srpskog šampiona, kvaliteti Dominika Adije nisu dovoljno poznati crno-bijeloj struci.

Preporuke su mu sjajne - bio je najbolji igrač Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godine kada je sa Ganom postao šampion 2009. U Humsku je došao kao igrač Milana.

"Čini mi se da svi igrači Partizana znaju engleski jezik i to je super, jer ćemo se lako sporazumijevati, a Prinsu i meni će biti lakše da se uklopimo", rekao je 21-godišnji omaleni napadač.

"Dobro je i što sam došao zajedno sa Prinsom, lakše je novajliji kada ima nekog koga poznaje od ranije", dodao je Adija.

Ni on ne želi da priča o tome šta će biti kada mu istekne šestomjesečna pozajmica i priznaje da ne zna mnogo o sprskom fudbalu.

"Upoznaću ga... A o Partizanu imam osnovne informacije", završio je priču Dominik Adija.

(izvještač MONDA iz Antalije, Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC