• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIPREME: Partizan neriješeno i sa Torontom

Prvak Srbije i prvak Kanade u Antaliji odigrali neriješeno - 1:1 (1:1). Toronto poveo, izjednačio Tomić iz penala. Stative i prečke na obje strane.

 PRIPREME: Partizan neriješeno i sa Torontom Izvor: MONDO

Partizan nastavlja sa odigravanjem "prijateljskih" utakmica na pripremama u Antaliji, bar ako je suditi po još jednom neriješenom rezultatu.

Poslije nedeljnih 0:0 sa Dinamom iz Bukurešta, izabranici Aleksandra Stanojevića remizirali su u srijedu i sa ekipom Toronta, šampionom Kanade i jednim od dva predstavnika te zemlje u američkoj MLS ligi - 1:1.

Partizan je počeo utakmicu sa dvojicom debitanata, Prinsom Teigom i Dominikom Adijom u napadu, a trener Aleksandar Stanojević se, poslije "izleta" protiv Dinama iz Bukurešta, vratio na oprobani sistem, sa trojicom ofanzivnih veznih igrača i jednim zadnjim veznim.

Mjesto centralnog veziste poverio je Nemanji Tomiću, a ono je predviđeno za Zvonimira Vukića, koji nije dovoljno spreman da bi igrao.

Crno-bijeli su bolji od ekipe koju sa klupe predvodi slavni holandski reprezentativac Aron Vinter, to je bilo očigledno u oba poluvremena, ali nisu uspjeli da pobijede. A žarko su željeli pobjedu što se vidjelo i po reakcijama Stanojevića, koji se nervirao, kritikovao, ali i hvalio igrače, a povremeno se ljutio i zbog sudijskih odluka.

Kao i protiv Dinama, parnom valjku je bilo potrebno 10-15 minuta da se zagrije. Za razliku od prethodnog meča crno-bijeli su igrali bolje u organizaciji napada, ali je izostala realizacija.

Međutim, po rezultatu i pogođenim prečkama i stativama, bilo je neriješeno.

Toronto je poveo već u 5. minutu. Odbijena lopta poslije kornera došla je do Nana Atakore-Gijana, koji je vjerovatno želio da vrati lopru pred gol, a umjesto toga - lobovao je Vladimira Stojkovića.

Partizan je u prvom poluvremenu stvorio nekoliko odličnih šansi. Saša Ilić je "ostavio" Prinsa Teiga i Stefana Babovića usamljene na sedam-osam metara od gola Toronta, ali izjednačenja nije bilo. Reprezentativac Gane je pogodio stativu, a Babović je šutirao pored gola. Obojica su reagovala "iz prve" (20. i 26. minut).

Babović, koji je igrao veoma dobro, namestio je šansu drugom debitantu, Adiji. On je iskosa sa desne strane tukao direktno u golmana Kanađana, a isto je učinio i Tomić na odbijenu loptu iz odlične pozicije.

Umalo da srpski šampion bude kažnjen za promašaje - u 36. minutu Stefan Savić je u kaznenom prostoru oborio Santjaga Gonzaleza Areka, a Dvejn de Rozario je izveo penal. Međutim, pogodio je prečku.

Partizan je izjednačio u 40. minutu pošto je sudija pokazao na bijelu tačku i na drugoj strani. Đanluka Zavalize je srušio Babovića, a siguran realizator najstrože kazne bio je Tomić.

U nastavku su oba trenera izvela "druge timove", s tim što je Stanojević u ekipi zadržao Ilića i Tomića.

I ponovo su se tresle prečke i stative.

Tomić je u 63. minutu iz slobodnog udarca poslao projektil u stativu, a u 75. je na drugoj strani Oskar Kordon naciljao samo prečku pošto je opalio iz daljine.

Utakmica je završena bez pobjednika, a Toronto je ostao bez Donila Henrija u posljednjim trenucima. Dobio je drugi žuti karton zbog grubog prekršaja.

"Utakmica je bila dobra i po ritmu i po šansama i pogođenim prečkama i stativama. Baš lijepa za gledanje", ocijenio je Stanojević.

On je, pored Klea koji se pakuje, odmarao i Radišu Ilića, Ivana Stevanovića, Miloša Ostojića, Ivicu Ilieva, kao i nespremne Ljubomira Fejsu i Zvonimira Vukića.

O debitantima je rekao:

"Za prvi put - zadovoljan sam. Ušli su u šanse. Međutim, odlaskom Klea i Moreire mnogo se mijenja u koncepciji, moraćemo dosta da radimo na sinhronizaciji".

Stanojević je dao dobre ocjene i dvojici Argentinaca, koji su bili mnogo bolji nego protiv Dinama.

"Zanimljiva su obojica. Ali, moramo da vodimo računa i o broju stranaca. Vidjećemo",
zaključio je Stanojević.

Na maloj montažnoj tribini terena hotela "Kornelija Dajmond" našao se i Rud Gulit, trener Tereka, inače smještenog u hotelu "Kalista", gdje boravi i ekspedicija Crvene zvezde.

Stare prijatelje došao je da pozdravi Dejan Vukićević, nekadašnji igrač Partizana, sadašnji šef struke Zete.

Crno-bijeli, dakle, nisu odigrali u skladu sa prognozom letonskog golfera od prije neki dan, a do prve pobjede na pripremama pokušaće da dođu u petak protiv austrijskog Šturma.

PARTIZAN (prvo poluvrijeme): Stojković - Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski - Kamara - Babović, Tomić, Ilić - Teigo, Adija.

PARTIZAN (drugo poluvrijeme): Živković - Rosi, Jovanović, Stanković, Kizito - Petrović, Smiljanić, Tomić (od 76. Aškovski), Ilić (od 71. Bogunović) - Šćepović, Kusko.

(Izvještač MONDA iz Antalije, Rade Jakšić, foto: partizan.rs - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC