• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIPREME: Remi Zvezde sa Šahtjorom B

Crvena zvezda remizirala sa B timom ukrajinskog Šahtjora. Bogdanović sa penala, izjednačenje odmah na startu drugog dijela.

 PRIPREME: Remi Zvezde sa Šahtjorom B Izvor: MONDO

Prvi put tokom zimskih priprema, ujedno i od dolaska Roberta Prosinečkog, Crvena zvezda nije pobijedila sparing partnera.

Poslije tri pobjede u Crnoj Gori, crveno-bijeli odigrali su prvu prijateljsku utakmicu i u Antaliji. Rival je bio rezervni tim ukrajinskog Šahjtora, a rezultat 1:1.

Po idealnom vremenu za igru, na nekih 12, 13 stepeni, Zvezda je sa dva potpuno različita tima ostavila generalno pozitivan utisak, ali je bilo isuviše pojedinačnih grešaka, od kojih su neke mogle da koštaju ekipu gola, a jedna takva i jeste koštala.

Crvena zvezda je povela u 14. minutu pogotkom Vladimira Bogdanovića sa bijele tačke, nakon što je jedan od defanzivaca Šahtjora igrao rukom iznad glave Slavka Perovića. Bogdanović je poslao loptu u jednu, a golmana "rudara" u drugu stranu.

Nedugo zatim, poslije divne akcije Ognjena Koromana i Perovića, Kadu Mendeš morao je bolje da šutira sa 16 metara. Njemu je iz prve, loptu ostavio Perović, a Kadu je šutirao pola metra pored stative...

Tokom prvih 45 minuta, Zvezda je držala loptu, strpljivo gradila igru i ulazila u šanse, što je i želja Prosinečkog, ali su dvije neshvatljive greške defanzivca Lija Adija pred golom Saše Stamenkovića lako mogle da budu pretvorene u pogodak Ukrajinaca.

Prvo, Adi je ležerno pokušao da doda loptu do partnera u stoperskoj liniji, Duška Tošića, ali je samo uposlio protivničkog napadača, pa je Stamenković morao da vadi kestenje iz vatre. Nešto kasnije, ponovo kao posljednji igrač odbrane, Adi je dodao loptu u noge napadaču Šahtjora, čiji je udarac izblokirao sjajni mladi Srdjan Mijailović. Ovaj mladić sa nadimkom "Mićko" bio je najbolji pojedinac u prvom poluvremenu i sve što nije valjalo u igri Zvezde uspio je da "počisti" sa mjesta zadnjeg veznog.

U drugom poluvremenu, druga ekipa... Samo su Perović i Bogdanović ostali iz prvobitne postave, a ona koja je ušla u igru, počela je loše.

Već u 47. minutu, još "hladni" golman Boban Bajković i desni bek Pavle Ninkov loše su reagovali na centaršut sa desne strane. Bajković je plivao u prazno, a Ninkov zakasnio da isprati omalenog Zajkasa, koji je zakucao loptu glavom u mrežu - 1:1.



Od tog trenutka, Crvena zvezda je imala inicijativu do kraja susreta, igrala unaprijed, sa mnogo prodora po oba boka, ali nije bilo završnice. Posebno opasna, ekipa je izgledala od 60. minuta, kada su već umorni "momci iz prvog poluvremena" Perović i Bogdanović izašli, a u igru ušli Andrija Kaludjerović i Darko Lazović.

Sa Ninkovim, Lazovićem i naročito Vladanom Binićem na desnom boku, odnosno Stevanom Reljićem, Aleksandrom Jevtićem i Evandrom Gobelom na levoj strani, Zvezda je imala mnogo napadačkih opcija, naročito što je u špicu bio i Kaludjerović.

Bilo je dobrih akcija, ali je sve to djelovalo možda i preofanzivno, pa se Aval Isah "polomio" iza njih da zatvori sve rupe.

U dva navrata u finišu utakmice, Kaludjerović je bio u sjajnim šansama za gol, jednom je loše zahvatio loptu, a drugi put previše solirao, nakon što je poslije odličnog pasa Lazovića izašao pred golmana gostiju. Šansu je imao i Evandro, koji je odlučio da asistira poslije odličnog centaršuta Binića, umjesto da je probao da šutira iz prve, pa šta bude... Svima bi se više dopao takav epilog.

Na kraju, Robert Prosinečki bio je zadovoljan, naročito prvim poluvremenom, uz opasku da su igrači zaista umorni i da su na dan utakmice dva puta naporno trenirali...

I jedna zanimljivost sa meča: Bajković je zaboravio da ponese dres(!?), pa mu je u pomoć pritrčao kolega Stamenković.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Mikić, Adi, Tošić, Ignjatijević - Bogdanović, Mijailović, Kadu - Koroman, Perović, Borha.

Igrali su još: Bajković, Ninkov, Đorđević, Ćosić, Reljić, Isah, Binić, Evandro, Jevtić, Kaluđerović, Lazović.

Slobodno su dobili: Dmitrović, Jeremić, Trifunović, Vešović i Milovanović.

Šahtjor: Krukov, Olejnik, Kisi, Ćirko, Kolcov, Mališev, Lukanjuk, Kulah, Imerekov, Žisikov, Pisko.


(Izvještač MONDA iz Antalije Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC