• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grof: Zvezda i ja nikako da se "poklopimo"

Miodrag Božović smatra da je "vječiti kandidat" za trenera Zvezde, jer je jedan od malobrojnih bivših igrača crveno-bijelih koji radi na vrhunskom nivou.

 Grof: Zvezda i ja nikako da se "poklopimo" Izvor: MONDO

Miodrag Grof Božović "sagradio" je trenersko ime u Rusiji, gdje je vodio Amkar i Moskvu, prije nego što je u aprilu prošle godine sjeo na klupu moskovskog Dinama.

Posljednjih godina je "vječiti kandidat" za Zvezdinog šefa struke, kad god crveno-bijeli ostanu bez trenera. Međutim, Grof se još nije vratio u klub za koji je igrao od 1992. do 1994...

"Normalno je da se uvijek pominje moje ime, jer sam jedan od rijetkih bivših igrača Zvezde koji radi kao trener na visokom nivou. Jedan od onih koji će se stalno pominjati kao kandidat je i Siniša Mihajlović. Realno, nije nam se poklopilo - kada sam ja bio slobodan, Zvezda nije tražila trenera", izjavio je 42-godišnji crnogorski stručnjak beogradskim novinarima u Antaliji, gdje je boravio sa svojom ekipom na pripremama.

Zamoljen da prokomentariše postavljanje Roberta Prosinečkog za trenera Zvezde, rekao je:

"Robi je bio vanserijski igrač i dobro je što mu je data šansa u Zvezdi. Ako je već dobio, treba imati strpljenja na duge staze, jer se stalnom promjenom trenera ništa ne postiže. Zvezda ih je dosta promijenila u posljednje vrijeme, a niko nije sjajno otišao".

Božović predvodi ekipu, za koju igra Marko Lomić, uz pomoć saradnika Miodraga Mije Radulovića i Veska Steševića, kao i trenera golmana Branislava Đukanovića. Dinamo je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu ruske Premijer lige.

"Bili smo ispod očekivanja. Uprava je postavila visoke ciljeve, govorilo se o borbi za jedno od prva tri mjesta i plasmanu u Ligu šampiona. Ekipu sam preuzeo u osmom kolu kada je bila na 12. mjestu. Mogli smo i bolje".

"S obzirom na to da je tim popunjen kako treba tek na polovini sezone, malo nam je nedostajalo da napravimo korak više. I dalje imamo šansu da se domognemo Evrope, preko Kupa. U četvrtfinalu se sastajemo sa Rostovim, u polufinalu sa Alanijom, a finalista ide u Ligu Evrope".

Dinamo, kao i većina ruskih premijerligaških klubova, ima veliki budžet.

"Pratimo najbogatije, prošle sezone smo imali budžet 45 miliona dolara, a isti ćemo imati i u sljedećoj. Primjera radi, budžet Zenita je znatno veći, a velike budžete imaju i Spartak, CSKA, Lokomotiva, Rubin"...

Ambicije Dinama pred početak nove sezone su ponovo velike, mada ih klub nije jasno definisao.

"Mislim da bi peto mjesto zadovoljilo i upravu i navijače. Dinamo je posljednji put bio prvak 1975, posljednji put je osvojio Kup 1995, a 2008. je bio treći, što mu je najbolji rezultat u Rusiji".

KAKO RUSI PRILAZE EVROPI

Rusi su odlučili da pređu na igranje jesen-proljeće (do sada im se sezona poklapala sa kalendarskom godinom). To će učiniti tako što će im predstojeća sezona trajati godinu i po.

"Od 11. marta do kraja novembra biće odigrana dva kruga, a onda će prvih osam klubova igrati plej-of, a preostalih osam plej-aut. Tim, trećim krugom, uhvatiće korak sa sistemom jesen-proljeće. Misle da im je tako bolje zbog evropskih takmičenja".

"Dosadašnji sistem je imao mane, ali i prednosti, koje ruski timovi imaju na ljeto kada su usred sezone, dok ostali tek počinju. Problemi nastaju kada dođe do raspleta u evro takmičenjima, jer su tada svi na vrhuncu, a Rusi nisu u formi. Ipak, u posljednje vrijeme su dva puta osvajali Kup UEFA - CSKA i Zenit".

Grof je prošle godine iz Partizana doveo lijevog beka, Marka Lomića.

"Igrao je solidno. Došao je sa povredom zadnje lože, nije bio u potpunosti spreman. Bilo je utakmica kada nije igrao zbog pravila da u timu moraju da budu petorica Rusa. Očekujem da bude bolji sljedeće sezone".

Godinama unazad Dinamo pokušava da napravi jak sastav dovođenjem skupih igrača. Međutim, odavno se nije umiješao u borbu za titulu.

"Klub ima odlične uslove, sportski centar među najboljima u Evropi, veliki budžet, vjerne navijače... Šta je problem? Teško je reći".

Prošle godine se pominjalo da će Grof biti smijenjen.

"Naši mediji su više o tome pisali nego ruski. U Dinamu je, kao i u svakom velikom klubu, ogroman pritisak i smjena se uvijek može očekivati", podvukao je Miodrag Božović.

(izvještač MONDA iz Antalije, Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC