• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Za sada je Mićko najbolji

Ko je, po mišljenju trenera Zvezde, pokazao najviše na četiri pripremne utakmice? Na iznenađenje mnogih, to je najmlađi u timu - Srđan Mijailović.

 Prosinečki: Za sada je Mićko najbolji Izvor: MONDO

Svega 45 minuta bilo je dovoljno da i onaj, ko do sada nije gledao Srđana Mijailovića, shvati o kakvom se potencijalu radi.

Mladi defanzivni vezista, sa svega 17 godina i tri mjeseca, igrao je kao "mator" protiv vršnjaka iz Šahtjora "B" u srijedu, dominirao je u posjedu lopte, a opet pokrio sve rupe koje su nastale greškama saigrača.

Čak je spasao i žešćih kritika Lija Adija, kada je defanzivac Zvezde dodao loptu u noge protivniku pred svojim golom…

Pozitivnih primjera je bilo sasvim dovoljno za jedno poluvrijeme. Popularni Mićko bio je najbolji igrač ekipe, računajući i one koji su ušli u igru u drugom poluvremenu i prokockali naslijeđeno vođstvo od 1:0.

Njegov trener Robert Prosinečki otišao je korak dalje i proglasio Mijailovića najboljim igračem tima u dosadašnjem toku priprema, odnosno na četiri odigrane utakmice!

"Ozbiljno računam na Mićka i ne samo to, smatram da je on u prethodne četiri utakmice bio naš najbolji igrač", rekao je Prosinečki novinarima u osvrtu na utakmicu, u srijedu uveče.

"On je već sada zreo igrač, a ja ne želim da govorim o tome da li će biti standardan na proljeće ili ne… Samo od njega to zavisi. Sa nepunih 18 godina, on igra fenomenalno, ima mirnoću u pasu, sve pokriva, ispravlja tuđe greške, glumi martinelu… Samo neka tako nastavi", bio je pun hvale Robi za svog najmlađeg prvotimca.

Prosinečki smatra da njegova mladost nije prepreka i nema namjeru da strahuje od toga da ga ubaci u vatru kada bude bilo najgušće. Uostalom i njemu su to uradili sa samo 18 godina, kada je stigao u Crvenu zvezdu…

"Uopšte me ne zanimaju nečije godine!", izričit je Prosinečki.

"Mene zanima ko je najbolji, a najbolji će igrati. Na sve to, momak je Zvezdino dijete, što može da bude samo plus", dodao je Robi.

Ipak, ne želi da povlači paralelu između svog i Mijailovićevog stila igre.

"On igra malo drugačije i što je još važnije, igra na najtežoj poziciji u timu. Frajer je tu da zatvori kada treba, pa da doda, pa onda da pokrije, pa da oduzme loptu, pa da se priključi napadu… Ja zaista mislim da je to najteža pozicija u fudbalu i to sam rekao njemu i Isahu. Biće im jako teško ako budu igrali na tom mjestu onako kako ja budem tražio…", kaže Prosinečki.

On, inače, nije želio da ulazi u to zbog čega neki prethodni treneri Zvezde nisu imali hrabrosti da se oslone na mladiće iz svog pogona.

Sudeći prema pripremama, narednog proljeća će igrati i Mijailović i Darko Lazović i Uroš Ćosić i braća Slavoljub i Dragoljub Srnić…

"Nebitno je da li neko ima 18 ili 30 godina. Bitno je samo da li može ili ne…", podvlači Prosinečki.

Mićko je nagovijestio da može… Mnogo!

(Izvještač MONDA iz Antalije Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC