• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tošić o sebi, Robiju, JK, jednom voditelju

Duško Tošić otvoreno govori o tome koliko je bio nespreman kada je došao, da se bori sa teretom koji nosi brak sa poznatom estradnom zvijezdom i da ne želi da daje na značaju onima koji ga pljuju.

 Tošić o sebi, Robiju, JK, jednom voditelju Izvor: MONDO

Fudbaler Crvene zvezde, sam po sebi, poznat je. I stoga gotovo da nema pravo na grešku, loš dan, slab period...

Duško Tošić je fudbaler Crvene zvezde i ne samo to. Suprug je jedne od najpoznatijih estradnih ličnosti, Jelene Karleuše.

Znači, poznat je na kvadrat! Čak i onima, koji o fudbalu znaju koliko i o uzroku sukoba u Egiptu.

Duško je toga svjestan i vrlo dobro zna da su mu u borbi sa predrasudama i žutom štampom bile neophodne dobre igre ljetos kada je došao u Ljutice Bogdana. Ali, tih igara nije bilo…

Nije potreban niko sa strane da to kaže, Tošić će prvi! Nema blam od toga da prizna da, za sada, nije pružio ono što se od njega očekuje.

"Navijači me sa pravom kritikuju, čak sam i ja bio ljut na sebe. Ne mogu, a da ne budem samokritičan poslije onakvog izdanja tokom jesenje sezone. Definitivno nisam opravdao ulogu pojačanja, morao sam mnogo više da pružim", rekao nam je Tošić, mirno, kao da priča o upravo odgledanom filmu.

A, malo ko umije da bude samokritičan i da problem ne potraži na drugom mjestu.

Ipak, Duško smatra da postoje realni razlozi zbog kojih u prvoj polusezoni u crveno-bijelom dresu nije pokazao koliko zna i može. Ne traži alibi, ali kada već govori, neka kaže i šta stoji iza svega…

"Mlad sam otišao iz Srbije, promijenio sam tri velike lige, tri velika kluba i na kraju se vratio u zemlju. Neko to gleda kao pad u karijeri, a ja gledam kao novi početak. Pošto jedino ja mogu da upravljam svojim mozgom, riješio sam da korigujem neke stvari i da pokažem da nisam zaboravio da igram fudbal", iskren je Tošić.

On je sebe, gledajući se sa distance, uporadio sa razbijenim vojnikom, rasejanim momkom…

"Sada sam u potpuno drugoj situaciji. Ljetos sam došao kao razbijeni vojnik na 'Marakanu', rasejan zbog problema sa bivšim klubom, nedovoljno pripremljen..."

Kada niste od prvog dana priprema sa timom, to umije da bude veliki hendikep.

"Kasno sam se priključio ekipi, a kompletne pripreme nisu odradili ni Koroman i još neki igrači. Sada smo svi na okupu još od šefove prozivke, prošli smo najteži dio priprema, trenutno prolazimo kroz taktički dio, pa ako ovako nastavimo, i još ako nas zdravlje posluži, proljeće će zaista biti Zvezdino. Nemoguće je da neko od nas podbaci poslije ovakvog rada", uporedjuje Tošić dvije različite situacije u kojima se našao za manje od pola godine.

Gledajući ga na pripremnim utakmicama, on zaista djeluje drugačije. Mirnije sa loptom, snažnije u duelima, brže u sprintu… Bez obzira da li igra "svoje" mjesto lijevog beka ili stopera. Protiv Šahtjora bio je medju boljima i praktično je držao odbranu u trenucima kada je, paradoksalno, jesenas nepogrešivi Li Adi pravio propuste.

Tošić kaže da mu je potpuno jasno da od Roberta Prosinečkog može mnogo toga da nauči, iako je novi trener Crvene zvezde mlad i neiskusan u svom poslu. Ali, Robi ima neku drugu vrstu iskustva kakvu rijetko ko na planeti može da posjeduje.

Koliko igrača znate da su igrali i za Real Madrid i za Barselonu? Robi je jedan od njih…

"On možda nije iskusan kao trener, ali jeste kao igrač, pa je zato u prilici da nam prenese bogato iskustvo iz svoje karijere, iz Reala, Barselone".

Treninzi ekipe izgledaju vrlo raznovrsno, šareno, dinamično… Nema praznih hodova i suvišnog gubljenja vremena.

"Inače, Prosinečki uopšte ne djeluje kao neko kome je ovo prvi samostalni trenerski posao. Njegov autoritet, koncept rada i razmišljanje je nešto što nam je nedostajalo, a rezultat svega će se, nadam se, vidjeti već na startu druge polusezone", kaže Tošić.

On uvjerava da ima više nego dovoljno motiva da igra za Crvenu zvezdu i da nije tu samo da bi ponovo otišao…

"U Gelzenkirhenu i Dortmundu sam igrao pred 80.000 navijača. Ovde sigurno neću igrati pred toliko ljudi, ali podjednako se isto osjećam kad na 'Marakanu' dođe 15.000 ili 20.000 Delija", kaže bivši, a nije nemoguće i budući, reprezentativac Srbije.

Dok je sjedio sa nama u lobiju Hotela "Kalipso", poput svih članova Zvezdine ekspedicije, od predsjednika Vladana Lukića, preko trenera Roberta Prosinečkog, do igrača, nosio je oficijelnu trenerku kluba, sa novim, velikim, vidno uočljivim grbom kluba...

Novim, jer je na prethodnoj Skupštini vraćen stari, prostiji grb, nalik štitu, a u komercijalne svrhe prebačen onaj petnaestak godina važeći kružni grb sa plavo-crveno-bijelom pozadinom iza štita.

Tošić, kao i većina navijača, kaže da mu se nova-stara varijanta mnogo više sviđa i da uživa da je nosi.

"Imao sam šest godina kada je Prosinečki sa Zvezdom osvojio Evropu. Zlatna generacija iz Barija je nosila ovakav grb. Bio bih presrećan kada bismo upola bili uspješni kao oni", nada se Tošić, koji je već navikao da priča, prije ili kasnije, skrene u domen privatnosti.

I više se ne breca na to…



"Nikada nisam pričao o privatnom životu, jer smatram da je to više u Jeleninom opisu posla", kaže ljevonogi igrač, koji je prije Crvene zvezde igrao za Kvins Park Rendžers, Portsmut, Verder Bremen, Sošo i OFK Beograd.

Duško zna da sve što ima i najmanje veze sa Jelenom Karleušom dolazi u žižu interesovanja javnosti, pa tako i on. A estrada je često obojena žutom, tabloidi su tu da podignu tiraž, cilj opravdava sredstvo.

"Svjestan sam da je ona velika zvijezda i da takve osobe prate tračevi. U početku zajedničkog života smetali su mi razni napisi u novinama, ali sam se s vremenom navikao na neistine i shvatio da bi bilo suludo da se tužimo sa svima", sleže ramenima Tošić i uzvraća pitanjem:

"Zamislite kada bih tužio svakoga ko je nešto neistinito napisao o meni?"

Jedan od onih koji najčešće uzima na zub ovaj fudbalsko-estradni bračni par je voditelj Prve televizije, Ivan Ivanović.

"Neću da komentarišem…", odbio je Tošić razgovor na tu temu.

"Ne bih da mu dajem na značaju".

(Izvještač MONDA iz Antalije Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC