• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Napadači diriguju ekipi

Trener Partizana kaže da igra zavisi od napadača i da tek treba da napravi sinhronizaciju ekipe sa novajlijama. Ima četiri dileme oko sastava.

 Stanojević: Napadači diriguju ekipi Izvor: MONDO

Partizan je u obe pripremne utakmice u Antaliji igrao neriješeno, protiv Dinama iz Bukurešta (0:0) i protiv Toronta (1:1). Jedini gol dao je Nemanja Tomić iz penala.

Međutim, trenera Aleksandra Stanojevića ne brinu rezultati i podsjeća da je njegov tim na ljetnim pripremama u Austriji izgubio četiri meča, a tek u posljednjem remizirao.

"A onda smo dobili šest uzastopnih utakmica u Evropi", nadovezao se Stanojević.

"Sada je situacija drugačija nego prošlog ljeta, jer sam sada zadovoljan igrom".

I protiv Rumuna i protiv Kanađana igrala su po dva tima, svaki po poluvrijeme. Tako će biti i u petak protiv Šturma (16 sati po srednjeevropskom vremenu, 17 sati po lokalnom). Tek u posljednjoj provjeri u Antaliji, u kojoj će Partizan snage odmjeriti sa Slavijom iz Sofije u nedjelju, Stanojević će testirati isti sastav svih 90 minuta (prije podne će "drugi tim" igrati protiv Rudara iz Pljevalja).

"Još se ne opterećujem rezultatima. Opteretiću se kada budemo igrali ovde protiv Slavije i na utakmicama u Dubaiju".

Crno-bijeli su u duelu sa ekipom Arona Vintera stvorili nekoliko storpocentnih šansi, izborili se za penal, pogodili stativu dva puta... Očigledan je napredak u pripremi završnice u odnosu na meč sa Dinamom.

"Nama su otišli Moreira i Kleo, a napadači diriguju kako će ekipa da igra. Sada mi je prioritet da u narednih 20 dana napravim sinhronziaciju sa novim špicevima", dodao je Stanojević misleći na Prinsa Teiga i Dominika Adiju, koji su debitovali u duelu sa Torontom.

"Pokušaću da u odnosu na njihove profile definišemo kretanje, da ih upoznamo i da se oni upoznaju sa ekipom", nastavio je šef struke srpskog šampiona.

Partizan je težio i uspio da nađe zamjenu za svakog igrača koji je otišao. Međutim, razlika je velika.

"Teigo i Adija su totalno drugačiji od Boje i Klea. Moramo da imamo strpljenja. Sigurno ćemo imati problema u završnici. Zato sam ja tu. Moj zadatak je da ih sve uklopim u što kraćem periodu, jer Partizan 'ne trpi' vrijeme i ne postoji alibi".

Stanojević je pri8je dolaska Zvonimira Vukića probao novu formaciju u odnosu na onu koja ga je dovela do titule prvaka prošle sezone i uvela u Ligu šampiona. Bez klasičnog kreatora igre pokušao je sa četvoricom u liniji u veznom redu iza dvojice napadača.

Međutim, dolaskom Vukića vratio se na "stari dobri" romb na sredini terena iako iskusni vezista još nije dovoljno spreman da bi igrao. Na poziciji iza napadača, koja je prethodnih godina pripadala Moreiri, igrao je Tomić.

"Igra nam se neće mnogo razlikovati od jesenje. Ili bih bar ja volio da tako bude. Igrali smo brzo, stvarali dosta šansi, davali mnogo golova... Probaćemo da igramo isto, a ako ne bude išlo, promijenićemo sistem. Trenutno nam problem predstavlja izostanak Vukića, pa ne možemo da uigravamo tim".

Stanojević ima konture tima, ali još ne može da ga definiše u potpunosti. Ima više dilema.

"Neodlučan sam na četiri pozicije. Jaka je konkurencija. Definisao sam način igre, ali ne i sastav. Imam nedoumice na pozicijama beka, napadača, zadnjeg veznog i centralnog veznog, jer još ne znam kada će se Vukić ukopiti", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Jutro poslije utakmice sa Torontom crno-bijeli su proveli u spa centru hotela "Kornelija Dajmond", u bazenu, sauni i đakuziju. Tako su se oporavili pred popodnevni "integralni trening".

(izveštač MONDA iz Antalije, Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC