• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanski provokatori, Brih i najgora izmjena ikad: Poraz od Švajcarske i dan-danas boli!

Autor Milutin Vujičić

Srbija je od Švajcarske izgubila na Mundijalu 2018. godine, a taj susret obilježili su albanski provokatori, sudija Feliks Brih i nerazumljiva izmjena Mladena Krstajića.

 Srbija Švajcarska na SP U Rusiji Izvor: MN PRESS, Profimedia

U toku je Evropsko prvenstvo u fudbalu, ali na njemu nažalost nema Srbije jer je u baražu za odlazak na turnir izgubila od Škotske. Da nismo, danas bismo igrali protiv Hrvatske u Glazgovu, i imali šansu da "obrišemo" datum koji nas proganja već tri godine.

Srbija je posljednji nastup na velikom takmičenju imala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, a na današnji dan doživjeli smo poraz od Švajcarske (2:1) koji i danas boli.

Selekcija koju je predvodio Mladen Krstajić dobro je počela takmičenje i na otvaranju je savladala Kostariku golom Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca, ali je i pticama na grani bilo jasno da će meč sa Švajcarskom odlučivati o drugom putniku iz grupe uz neprikosnoveni Brazil.

Trajale su danima tenzije uoči meča, znalo se da s bodom ili tri imamo šanse da prođemo dalje, međutim ostali smo "praznih šaka" iako smo prvi poveli na meču.

Podsjetite se u fotografijama kako je Feliks Brih ignorisao naše apele za penal.

Već u 5. minutu fantastični Aleksandar Mitrović zatresao je mrežu Švajcarske i u svom stilu, kao Luka Toni, proslavio je svoj prvi gol na Mundijalu, međutim nakon što smo se ispromašivali - selekcija Vladimira Petkovića je "osjetila krv".

Granit Džaka je postigao gol u 52. minutu za izjednačenje i potom pokazao "velikoalbanskog orla", ali još više nas je iznervirala situacija koja se odigrala desetak minuta kasnije.

Aleksandar Mitrović je čekao loptu sa desne strane, ščepao ga je Fabijan Šer i povukao za dres, međutim njemački arbitar Feliks Brih nije pokazao na "bijelu tačku", pritom ignorišuću savjete iz VAR sobe tako da su "orlovi" oštećeni za jedanaesterac.

Izvor: MN PRESS

Mitar je dobio žuti karton, svi su bili nervozni, a onda je potpuni kolaps uslijedio nakon izmene u 81. minutu pošto je Mladen Krstajić krenuo po "sve ili ništa".

Ispostaviće se da je to bilo ništa, pošto je Luku Milivojevića, osigurača na sredini terena izveo iz igre i umjesto njega ubacio Nemanju Radonjića, ali ako je to trebalo da donese brzinu po boku - ostali smo bez kičme tima i bilo je pitanje trenutka kada ćemo nastradati.

To se desilo u 90. minutu kada je Džerdan Šaćiri kao brzi voz istrčao kontru, Tošić ga nije rušio, a i on je na provokativan način proslavio trijumf Švajcarske i praktično plasman dalje.

S druge strane ta pobjeda je značajno uticala na atmosferu unutar tima, već protiv Brazila su igrali potpuno drugi igrači i "orlovi" su se okrenuli mladosti ostavljajući iza sebe igrača poput smijenjenog kapitena Branislava Ivanovića, a bol je i danas tu.

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov - Matić, Milivojević (od 81. Radonjić), Tadić, Milinković-Savić, Kostić (od 63. Ljajić) - Mitrović.

ŠVAJCARSKA: Zomer - Lihtštajner, Šer, Akanži, Rodrigez - Džaka, Behrami, Cuber, Džemaili (od 72. Embolo), Šaćiri (od 90. Drmić) - Seferović (od 46. Gavranović).

Meč je sudio njemački arbitar Feliks Brih.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NasaRS

Dva puta su nam ucerali, prvi put u BG sa dronom, a drugi put sa ovim Svajcarcima. Debelo smo im duzni za ovo...

Čova buraz

A šiptare nisam zaboravio, nego ih zanemarujem jer ne postoje uopšte....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC