• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

35 godina od Maradonine "Božje ruke" i gola vijeka: Dijego je najveći majstor i prevarant ikada! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dijego Maradona je na današnji dan postigao najbolji gol u istoriji fudbala, ali i prevario golmana "Božjom rukom".

 dijego armando maradona 35 godina argentina engleska božja ruka Izvor: Profimedia

Na današnji dan prije tačno 35 godina odigrana je jedna od najvažnijih utakmica u istoriji fudbala, možda i najpoznatija kada je u pitanju popularna kultura - Argentina i Engleska sastale su se u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 1986. i ušli u istoriju!

Razlog zbog kog je utakmica kultna je Dijego Armando Maradona, strijelac oba gola za pobjedu Argentine, a teško je izabrati koji od njih je poznatiji...

Možda će vas zanimati

Nažalost, ovo je prva godišnjica čuvene utakmice poslije smrti Maradone, koji nas je napustio u novembru prošle godine, ali će se na 22. jun svi setiti da je bio najveći majstor fudbala - kao i čovjek koji će postati i prevarant ako je to potrebno njegovom timu.

Utakmica je bila teška, a Maradona je "probio led" tako što je nadskočio golmana Pitera Šiltona i rukom smjestio loptu u mrežu ušavši zauvijek u istoriju - to je bila "Božja ruka" (Hand of God).

Pogledajte kako je Maradona prevario sve i dao gol rukom.
Izvor: YouTube/ClassicEngland

Uspio je da prevari sve igrače na terenu, kao i sudiju kome su Englezi signalziirali da je igrao rukom, ali je Maradona to uradio na tako perfidan način da su svi pomislili da je nadskočio jednog od najboljih golmana svijeta i dao mu gol glavom.

"El Pipe", sa 165 centimetara, na stadionu "Asteka" pred 114.580 gledalaca.

"Čekao sam da me igrači zagrle, ali oni to nisu uradili. Tada sam im rekao da me zagrle ili arbitar neće priznati gol", pričao je Maradona koji je više puta istakao da se uopšte ne kaje zbog tog poteza koji mu je obilježio karijeru.

Onaj drugi, da pokaže da je mađioničar, desio se samo nekoliko minuta kasnije kada je Maradona prihvatio loptu i okrenuo sve fudbalere Engleske koji su mu se našli na putu.

A tu je i najveća majstorija Dijega Maradone.
Izvor: YouTube/forfunny59

"Kudravi gaučos" je napravio slalom kroz odbranu Engleske i za kraj obišao Pitera Šiltona, pa mu u praznu mrežu ubacio loptu, čisto da ne bi durili zbog prevare koju je izveo "Božjom rukom" - potvrdivši da ima i "Božju nogu".

To su potezi po kojima ćemo vječno pamtiti Dijega Maradonu, a prava je šteta što nije više među nama kako bi ponovo osvježio sjećanje na dva istorijska poteza.

(MONDO) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC