• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Za Zvezdu je malo 1:0!

Robert Prosinečki odredio je striktne kazne za kašnjenja, prigovore, korišćenje mobilnih telefona… "Bolje 4:2, nego 1:0", kaže.

 Prosinečki: Za Zvezdu je malo 1:0! Izvor: MONDO

Atmosfera na treninzima, generalno na pripremama fudbalera Crvene zvezde veoma je opuštena i pozitivna.

Osim kada se radi…

I tu se provuče poneka šala, trener Robert Prosinečki trudi se da bodri igrače, dok sa tegovima na grudima skaču do besvjjesti, ali njegovu naklonost fubaleri imaju samo dok maksimalno angažovano odrade svaku vježbu.

I to oni znaju i poštuju.

U razgovoru sa novinarima, Prosinečki je rekao da je prezadovoljan kako momci rade i sa koliko profesionalizma ispunjavaju svoje obaveze.

Ipak, kao i u svakom velikom klubu, kod svakog ozbiljnog trenera, koji ne želi ništa da prepusti slučaju, postoje striktna pravila ponašanja. Pa tako i u Crvenoj zvezdi i kod Roberta Prosinečkog.

Poslije prve prijateljske utakmice u Antaliji, duela sa Šahtjorom "B" (1:1), Prosinečki je uveo pravilo da svaki igrač koji dobije žuti karton zbog prigovora, makar to bilo na pripremama, mora da plati 50 evra.

"Šta će mi to!? Da prigovaraju!? I onda ne mogu da igraju…", ljutito je viknuo Prosinečki prema rezervnim igračima na utakmici, nakon što je Kadu Mendeš dobio jevtin žuti karton.

"U redu je ako dobiju žuti karton za start, ali za prigovor nije!", dodao je.

Svako ko zakasni na bilo koji obrok, mora da plati takodje 50 evra, a igračima je zabranjeno da im zazvoni telefon dok obrokuju.

Prosinečki je igrače savjetovao i da izbjegavaju suvišnu komunikaciju na terenu, zivkanje u stilu: "Ej, ej, ej…" ili već dobro poznato izvinjavanje saigračima poslije loše završnice.

"Nema potrebe da se izvinjavate jedni drugima kada šutnete na gol… Probali ste i nije prošlo. To je u redu, odmah trčite nazad na svoje mjesto", pričao je Prosinečki igračima i dodao:

"Naročito ne želim da čujem da se zivkate medjusobno kada očekujete pas. Pa, zar mislite da protivnik ne čuje to dozivanje!?"

Na konstataciju izveštača MONDA da su svi bivši treneri Crvene zvezde, bez izuzetka, garantovali bržu igru, ofanzivnu Crvenu zvezdu i posed lopte na svojim predstavljanjima, a da je rijetko ko uspio, usljedilo je i pitanje: "Na čemu zasnivate optimizam da ćete uspjeti da stvorite zaista takvu dominantnu Crvenu zvezdu?"

Prosinečki je odgovorio:

"Ne znam, ali vjerujem da hoću… Ne znam u čemu je bio problem ranije, možda su se mijenjali kada bi krenulo loše prvi put, možda su mijenjali ideju, pristup. Ja to neću raditi! Po cijenu svega, moja Crvena zvezda će igrati napadački, držati posjed lopte, dominirati. Ne postoji rezultat koji će me osujetiti u toj namjeri", rekao je Prosinečki.

"Recimo, kada odbrana stoji visoko, na polovini terena postoji rizik da će proći duga lopta i da ćemo primiti gol. Ekipa se, u tim situacijama, prirodno povlači unazad. Ja to neću dozvoliti. Igraćemo na gol više…", dodao je Prosinečki i istakao da za njega 1:0 nije dovoljno dobar rezultat:

"Po mom mišljenju 1:0 nije dovoljno dobar rezultat za Crvenu zvezdu. OK je pobijediti 1:0, ali ako si Crvena zvezda onda je adekvatniji rezultat 4:2. Ja to iskreno mislim i tako ćemo razmišljati…", podvukao je čovjek koji je zaista došao da promijeni neke stvari i svi oko njega primjećuju da mu za sada dobro ide.

(Izvještač MONDA iz Antalije Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC