• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Neuništiva Barsa, neustrašivi Mesi

Katalonci pobijedili Atletiko Madrid sa 3:0 i došli do plus 10 u odnosu na Real. Het-trik novog prvog strijelca lige Lionela Mesija.

 PRIMERA: Neuništiva Barsa, neustrašivi Mesi Izvor: MONDO

Barselona grabi ka odbrani titule, a Leo Mesi ka tituli najboljeg strijelca lige, a možda i rušenju rekorda legendarnog Meksikanca Huga Sančeza (postigao 38 golova u sezoni).

Prvi golgeter Primere više nije Kristijano Ronaldo, to je od subote Mesi. Omaleni Argentinac postigao je sva tri gola u pobjedi Barse nad Atletikom iz Madrida - 3:0 (2:0).

Najbolji igrač planete za 2010. godinu ove sezone u Primeri je postigao 24 gola (dva iz penala), dok je Portugalac 22 puta varao protivničke golmane.

Da li Real u nedjelju može da odgovri na novi pritisak?

Ako kiksne - prvenstvo Španije praktično biće riješeno. "Kraljevski klub" jednostavno mora da pobijedi Real Sosijedad, u suprotnom Barsa će imati velikih plus deset ili u boljem slučaju po Madriđane devet bodova prednosti.

Murinjo je nekoliko sati prije pobjede Barselone nad Atletikom rekao da titula nije izgubljena. Katalonci nisu mnogo marili za njegovo mišljenje, jer su i u 22. kolu pokazali svu svoju snagu i moć.

Mesi je dva gola postigao u prvih pola sata, a treći 11. minuta prije kraja.

Fudbaleri Hetafea pobijedili su Deportivo iz La Korunje sa 4:1.

Dvostruki strijelac za domaću ekipu bio je Adrian Kolunga, u 19. i 26. minutu, dok su se po jednom u strelce upisali Miku, u 45. minutu, i Pedro Rios u 57. Počasni pogodak za Deportivo postigao je Riki u 68. minutu, iz jedanaesterca.

Atletik Bilbao je sa 3:0 savladao Sporting iz Hihona. Strelci za domaći tim bili su David Lopez u 15. minutu iz jedanaesterca, Gaizka Toguero u 27. i Markel Susaeta u 74. minutu. Posao Baskijcima olakšao je igrač Sportinga Gregori, koji je već u 15. minutu morao u svlačionicu zbog dva žuta kartona.

Almerija je golovima Marsela Silve, Kalua Učea i Ernana Bernardela, u prvih 18 minuta meča, došla do nedostižne prednosti protiv Espanjola. Gosti su samo uspjeli da ublaže poraz zahvaljujući pogotcima Verde i Alvara.

Osasuna je poslije pobjede nad Realom iz Madrida u prošlom kolu igrala 1:1 sa Majorkom. Strijelci su bili Miguel Flano u osmom minutu za domaćina, a Gonzalo Kastro u 37. za goste.

Bez pobednika je završen i susret Saragosa - Rasing. Gosti iz Santandera poveli su preko Kristijana Fernandeza, a izjednačio je Said Butahar pet minuta prije kraja prvog poluvremena.

Veliku pobjedu u borbi za opstanak ostvario je Levante koji je na svom stadionu savladao trećeplasirani Viljareal sa 1:0. Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Valmiro Roča Valdo. Zanimljivo da su gosti dobili čak sedam žutih kartona.

Parovi i rezultati 22. kola:

Almerija - Espanjol 3:2 (3:1)
/Fernadez 5, Uče 7, Bernardelo 18 - Verdu 34, Vaskez 49/

Atletik Bilbao - Sporting Hihon 3:0 (2:0)
/Lopez (pen) 16, Tokero 28, Ljorente 73/

Hetafe - Deportivo 4:1 (3:0)
/Kolunga 19, 26, Miku 44, Rios 57 - Riki (pen) 68/

Osasuna - Majorka 1:1 (1:1)
/Flano 8 - Kastro 37/

Saragosa - Rasing Santander 1:1 (1:1)
/Butahar 40 - Salas 14/

Viljareal - Levante 0:1 (0:0)
/Valdo 48/

Barselona - Atletiko Madrid 3:0 (2:0)
/Mesi 18, 28, 79/

nedelja:

Sevilja – Malaga
Real Madrid - Real Sosijedad
Valensija – Erkules

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC