• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tores: Izdajnik? Besmislica!

Doskorašnji napadač Liverpula u nedelju će odigrati prvu utakmicu za Čelsi. Raspored je htio upravo protiv svog prethodnog kluba.

 Tores: Izdajnik? Besmislica! Izvor: MONDO

Alesandro Matri u subotu je dao Kaljariju dva gola, samo pet dana pošto ga je taj klub pozajmio Juventusu!

Da li će se tako nešto ponoviti u slučaju Fernanda Toresa, vidjećemo u nedjelju poslije podne.

Popularni "El Ninjo" u ponedjeljak je za 50 miliona funti otišao sa Enfilda na Stamford Bridž, a na svom debiju će imati (indirektni) zadatak da rastuži navijače za koje je igrao tri i po godine.

Gotovo je izvjesno da će ga kontingent gostujućih navijača pozdraviti skandiranjem "Traitor, traitor" ("Izdajniče"), što Tores smatra besmislenim.

"Nikada nisam poljubio grb Liverpula na dresu. Vidim da neki fudbaleri to rade samo nedjelju dana po prelasku u neki klub, ali budimo realni - vrijeme ljubavi u fudbalu je prošlo. Igrači dolaze i odlaze", izjavio je Tores, poznat kao navijač Atletiko Madrida.

"Kada dođete u neki klub, želite da uradite najbolje i za sebe i za taj klub. Neko voli da ljubi grb, ja samo hoću da dajem golove i pomognem timu da ostvari zacrtane ciljeve".

Kada je od čelnika Liverpula zatražio da ga prodaju, Tores se sa nepunih 27 godina rukovodio razumom i činjenicama: prije svega, Liverpul ni sljedeće sezone neće igrati Ligu šampiona. Previše dobrih fudbalera je napustilo klub u posljednjih nekoliko godina.

"Siguran sam da igrači kao što je Džejmi Karager razumiju zašto sam otišao. I ja sam bio tužan kada su odlazili Ćabi Alonso i Maskerano, ali oni su to uradili u korist svojih karijera".

"Ljetos sam bio uzbuđen zbog početka nove sezone i velikih očekivanja. Međutim, nije dobro kada nerealno sagledaš svoje mogućnosti. Ljudi su pričali o tituli, ili bar o plasmanu u Ligu šampiona, ali to nije moglo da se dogodi preko noći. Poslije mjesec dana smo se našli u zoni ispadanja i bilo je jasno da nema ništa od borbe za titulu", objasnio je Tores.

"Nema smisla zvati me izdajnikom. Liverpulu je potrebno vrijeme da stvori jak tim, a ja sam u najboljim fudbalskim godinama. Odigrao sam za njih tri dobre sezone, dao mnogo golova i donio im mnogo novca. Moram da vodim računa i o sebi i svojoj karijeri".

Čelsi bi pobjedom nad Liverpulom prišao Mančester junajtedu na sedam bodova zaostatka, 13 kola prije kraja sezone.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC