• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Nema veze, idemo dalje

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki nije bio previše razočaran poslije poraza od Toronta (0:1).

 Prosinečki: Nema veze, idemo dalje Izvor: MONDO

U subotu dobro, u nedelju loše.

Dan poslije zaista dobrog izdanja u pobjedi nad Spartakom iz Trnave (2:1), potpuno izmješan sastav Crvene zvezde nije ponovio igru svojih kolega i izgubio je od Toronta (0:1), što je ujedno i prvi poraz ekipe Roberta Prosinečkog na zimskim pripremama.

Crveno-bijeli su, u sastavu koji nikad ranije nije istrčao na teren, a teško da će i u budućnosti izgledati tako, pokušavali da nametnu stil igre na kojem insistira Prosinečki, ali nisu uspjeli.

To je loše.

A, ako postoji nešto dobro, onda je to što nisu odustali do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Upravo o tome je nedavno govorio Prosinečki, da njegova Crvena zvezda neće odustati od namjere da drži posjed lopte, da igra kratkim pasovima i da napada, čak i onda kada ne bude išlo. A, u nedelju, protiv Kanadjana baš nije išlo...

"Ne gledam na ovo kao prvi poraz na pripremama, važno je da smo 90 minuta igrali i borili se. Nije to izgledalo onako kako smo zamislili i dogovorili se, jednostavno nam nije išlo", rekao je Prosinečki poslije utakmice u kojoj je prvi put probao Vladana Binića na desnom beku, upario Nikolu Mikića i Uroša Ćosića na stoperskim pozicijama, u veznom redu gurnuo u vatru Dejana Milovanovića, Darka Lazovića i Avala Isaha...

"Nismo postavili pas igru od početka, jer smo loše ušli u meč. Nema veze, idemo dalje...", nije bio previše razočaran Prosinečki, vjerovatno i sam svjestan da ovaj kombinovani sastav možda i nije mogao više u ovom trenutku.

Prosinečki nije mijenjao formaciju, ponovo je Zvezda počela u stavu 4-1-4-1 kada se brani, odnosno 4-3-3 kada se napada, a dva fudbalera koja su držala krilne pozicije bila su Marko Vešović (desno) i Miloš Trifunović (lijevo), dok je Slavko Perović bio najistureniji.

U poluvremenu, Perovića je zamijenio Aleksandar Jevtić, ali je on otišao na lijevo krilo, a Trifunović ušao u sredinu.

Najbolji utisak u prvom dijelu igre ostavio je Lazović, koji drugu utakmicu zaredom, poslije one sa Šahtjorom "B" igra blizu centra igrališta, iako je u Zvezdu došao kao supertalentovani krilni igrač. I dobro se mladi fudbaler snalazio, nije gubio posjed lopte, a često je imao precizna i pametna dodavanja ka saigračima.

U drugom dijelu igre, kada je znoj uveliko probio opremu, istakao se Ćosić, koji nije napravio nijednu grešku, iako su on i Mikić konstanto bili pod jakim pritiskom protivničkih napadača, a taj pritisak bio je utoliko veći, jer su se vezni igrači jako slabo otvarali, uglavnom lopte poslije prijema vraćali nazad ka defanzivcima...

Trener Toronta gotovo je cijelu postavu promijenio na poluvremenu, tako da su igrači Zvezde u drugih 45 minuta imali znatno svježijeg i bržeg rivala, a još poslije utakmice sa Spartakom iz Trnave konstatovano je da ekipa u ovom trenutku ima snage za 60, 70 minuta.

Otuda, pozitivna stvar svakako je potpuna ofanziva, koju je Zvezda imala u posljednjh deset minuta susreta, kada prvo nije dosudjen jedanaesterac poslije starta nad Trifunovićem, a potom Mikić i Vešović nisu realizovali lopte koje im je na pet metara od gola slao Ignjatijević.

Ovaj igrač nosio je kapitensku traku od 65. minuta, kada je iz igre izašao Milovanović.

Dobra stvar za Zvezdu svakako je ulazak mladog Filipa Stojkovića, koji je prethodne večeri dobio informaciju da napušta pripreme Sopota i priključuje se Crvenoj zvezdi. Ovaj 17-godišnjak imao je četiri dobra centaršuta za manje od 20 minuta u igri.

(Izvještač MONDA iz Antalije Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC