• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIPREME: Crno-bijeli "kraljevi remija"

Partizan još jednom odigrao "nulu" na pripremama u Antaliji. Bez golova protiv sofijske Slavije. Iliev pogodio stativu, Adija promašio šansu meča.

 PRIPREME: Crno-bijeli "kraljevi remija" Izvor: MONDO

Partizan je i četvrti put u pet utakmica na pripremama u Antaliji odigrao neriješeno.

Za kraj priprema u Turskoj: Partizan - Slavija 0:0.

Utakmica je bila puna elektriciteta, na šta su u značajnoj mjeri uticale očajne sudije, a crno-bijeli su stvorili nekoliko prilika, dok su Bugari samo - jednu.

Najbolju šansu propustio je Dominik Adija u 57. minutu. Mladen Krstajić ga je "ostavio" samog pred Petrovim, ali je reprezentativac Gane šutirao mlako, pa je golman Slavije lako ukrotio loptu.

Ivica Iliev je bio najrasploženiji za igru u ne baš raspoloženom timu Partizana. Međutim, u prvom poluvremenu je dva puta propustio da donese prednost svom timu, poslije pasova Stefana Babovića i Zvonimira Vukića.

Prvi put se našao iskosa sa lijeve strane, ali je pogodio samo spoljnji dio mreže, da bi u posljednjim trenucima prvog poluvremena "okrenuo" dvojicu čuvara i tukao - u stativu.

Slavija je ozbiljno zaprijetila samo preko veterana Kuševa u 85. minutu, imao je otvoren šut, a Vladimir Stojković je bio dobro postavljen.


Sudije su propustile da dosude čak tri penala za Partizan - jednom kada je oboren Iliev i dva puta kada su igrači Slavije igrali rukom u svom šesnaestercu.

Na kraju, zbog jednog ofajda koji je "mahao" pomoćnik, digla se velika frka, jer su mu prigovarali i pomoćni trener i gazda Slavije, a po završetku utakmice domaćin bugarskog tima u Antaliji želio je fizički da se obračuna s njim. Ni sudija nije bježao od tuče, ali su ih razdvojili policajci.

Trener Aleksandar Stanojević je prije početka meča rekao igračima:

"Budite mirni, utakmica će biti tvrda, igrajte bez nervoze".

Ali, nervoze je bilo, što je i normalno u finišu priprema, naročito usljed umora. Još tokom prvog poluvremena stvorila se gužva na terenu poslije duela Radosava Petrovića i Jurukova, ali se sve brzo smirilo, a žuti karton je dobio Babović.

Stanojević je još ranije izjavio da će mu rezultati biti važni u posljednjoj utakmici u Antaliji i na mečevima u Dubaiju. Iako je njegov tim opet remizirao, konstatovao je:

"Ali, nijednu utakmicu nismo izgubili", rekao je trener Partizana i osvrnuo se na duel sa Slavijom:

"Zadovoljan sam jer su igrači svih 90 minuta držali ritam, stvarali šanse, a promašaji, naročito onaj Adije, posljedica su umora. Adija je prije podne protiv Rudara takođe igrao 45 minuta", podsjetio je Stanojević, koji je protiv Slavije izvršio samo tri izmjene.

Ima i segmenata kojima je nezadovoljan:

"Opet nam je nedostajao taj završni pas".

Vukić je počeo utakmicu, a zamijenjen je u poluvremenu.

"Polako ulazi u ritam".

Od novajlija iz Gane se očekuje mnogo više.

"Za sada smo od njih vidjeli samo nagovještaje, a očekujemo mnogo više. Nedostaje im svežina, vjerovatno su i zbunjeni ovolikim brojem utakmica za kratko vrijeme", pojasnio je Stanojević.

Partizan je prethodno remizirao sa Dinamom iz Bukurešta (0:0), Torontom (1:1) i u nedelju pre podne sa Rudarom iz Pljevalja protiv kojeg je igrao "drugi tim" (1:1), a savladao je samo Šturm - 2:1.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Savić, Krstajić, Kizito - Petrović (od 63. Tomić), Babović, Vukić (od 46. Smiljanić), Ilić - Teigo (od 46. Adija), Iliev.

SLAVIJA: Petrov, Filipov, Sećkov, Genev, Bajano, Mansarov, Džakov, Dimitrov, Hristov, Jurukov, Božov.

Igrali su još: Deniran, Žunior, Pejev, Kušev i Iliev.

(Izvještač MONDA iz Antalije Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC