• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: "Jarčevi" proboli Bajern

Bavarci vodili 2:0, ali Keln pobijedio 3:2, Pizaro spasio Verder u Majncu, Bajer poražen u Nirnbergu, Borusija profitirala u 21. kolu Bundeslige.

 BUNDES: "Jarčevi" proboli Bajern Izvor: MONDO

Borusija, ipak, nije kiksnula protiv Šalkea, kada je u petak na "Vestfalenu" odigrala bez golova protiv najvećeg rivala. Osvojili su "milioneri" samo bod, međutim, svi rezultati od subote su im išli na ruku, pa su upravo za taj bod uvećali vođstvo u odnosu na Bejer.

Luj van Gal je ostao skamenjen na klupi, dok je golman Bajerna Tomas Kraft bespomoćno vrtio glavom u nevjerici šta se dešava njemu i njegovoj ekipi...

Keln je u 73. minutu poveo sa 3:2, iako su Bavarci do 55. vodili sa 2:0.

Svjesni su bili na "Rajn-Enredži stadionu da će ih poraz od Bajerna svrstati u glavne konkurente za "cvajtu", pa su poslije lošeg prvog poluvremena svojim navijačima u nastavku utakmice pružili veliko zadovoljstvo.

Igrali su "jarčevi" kao u transu, a posljedica toga su tri gola za svega 18. minuta.

Prednost koju su u prvom dijelu Bajernu obezbijedili Mario Gomez i Hamit Altintop istopila očas posla. Kristijan Klemens je smanjio na 2:1, a onda je na scenu stupio Slovenac Milivije Novaković. Sa dva gola u 62. i 73. minutu definitivno je zasluženo ponio epitet junaka meča!

Bajern je kasno shvatio da je "vrag odnio šalu", a svi pritisci i naleti ka golu Mihaela Rensinga ostali su bez realizacije. Bio je to peti poraz aktuelnog šampiona, koji je opet pao na peto mjesto.

Keln ostaje u opasnoj zoni, ali sa daleko većim šansama da u preostalom dijelu prvenstva osvoji dovoljno bodova za opstanak. Jedan od konkurenata u toj borbi biće mu Verder, klub koji je na početku Bundeslige imao šampionske ambicije, ali nakon 21. kola ima samo bod više od Kelna.

Tomas Šaf nikako da pronađe dobitnu kombinaciju. Klub iz Bremena sve dublje tone, a utjehu i nadu da može bolje donio mu je bod koji je srećno osvojen u Majncu - 1:1. Domaćin je vodio golom Andrea Šurlea u 19. minutu, ali je Klaudio Pizaro u poslednjim trenucima meča pogodio za izjednačenje.

Nirnberg je zaustavio Leverkuzen - 1:0. Gol odluke postigao je Kristijan Ajgler pola sata prije kraja.

Hanover je već u petom minutu završio posao protiv Volfsburga. Gol vrijedan tri boda i povratka na četvrto mjesto postigao je Seržo Pinto u petom minutu.

Hofenhajm je slavio sa 3:2 protiv Kajzerslauterna. Meč u Sinshajmu mogao je da bude vrlo sličan onom u Kelnu, ali je preokret sprečio Vedad Ibišević u 62. minutu. Hofenhajm je vodio poslije prvog dijela sa 2:0, međutim gosti su ekspresno za samo dva minuta (u 58. i 59) stigli do izjednačenja.

Borusija i Štutgart borili su se za bodove spasa u Menhengladbahu. Uspješnije su bile "švabe" koje su poslije deficita iz prvog poluvremena (0:2) stigle do 3:2 i tri boda koja im ostavljaju nadu za opstanak. Borusija je posljednja sa 16, a Štutgart ima 19 bodova. Keln je iznad njih i predvodi grupu od tri tima sa po 22 boda.

Domaćin je meč završio sa deset igrača, jer je Dante isključen u 79. minutu. Zdravko Kuzmanović ušao je sa klupe.

Rezultati i provi 21. kola:

Hanover - Volfsburg 1:0 (1:0)
/Pinto 5/

Nirnberg - Leverkuzen 1:0 (1:0)
/Ajgler 60/

Majnc - Verder 1:1 (1:0)
/Šurle 19 - Pizaro 90/

Keln - Bajern 3:2 (0:2)
/Klemens 55, Novaković 62, 73 - Gomez 22, Altintop 43/

Hofenhajm - Kajzerslautern 3:2 (2:0)
/Sigurdson 28, Rudi 40, Ibišević 62 - Hofer 58, Rodni 59/

Mehengladbah - Štutgart 2:3 (2:0)
/Dante 29, De Kamargo 31 - Pogrebnjak 51, Harnik 56, Gebhart (pen) 87/

nedelja:

Hamburg - Sent Pauli (odloženo)
Frajburg - Ajntraht 0:0

petak:

Borusija Dortmund - Šalke 0:0

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC