• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibričić: Ako me kazne, napuštam reprezentaciju

"Ako me Sušić kazni, idem iz reprezentacije, ali se iz sveg srca nadam da se to neće desiti", poručio Senijad Ibričić.

 Ibričić: Ako me kazne, napuštam reprezentaciju Izvor: MONDO

Selektor Sušić najavio je mogućnost pokretanja disciplinskog postupka protiv Senijada Ibričića i Asmira Begovića zbog neodazivanja na prijateljsku utakmicu sa Meksikom 10. februara, a Ibričić je u izjavi za “Dnevni avaz” uzvratio da će se u tom slučaju oprostiti od dresa sa nacionalnim grbom.

“Ne daj Bože da se to desi, ali ako Sušić zaista pokrene postupak, ne preostaje mi ništa drugo nego da se oprostim do reprezentacije. Svi znaju da sam uvijek želio igrati za BiH i uvijek sam jedva čekao okupljanja, ali sada sam zaista na vrijeme zamolio selektora da me poštedi, i to s razlogom”,
poručio je veznjak reprezentacije BiH i moskovske Lokomotive.

On je zatražio od selektora Safeta Sušića da ga poštedi odlaska na prijateljsku utakmicu u SAD, jer nije dovoljno spreman, ali nije naišao na razumijevanje.

Safet Sušić nije uslišio želju Ibričića i Asmira Begovića, dok su u isto vrijeme Edin Džeko i Semir Štilić pošteđeni reprezentativne obaveze, što je takođe zasmetalo Ibričiću.

“Nisam spreman, treniram tek 15 dana i ne želim u Atlanti blamirati i sebe i reprezentaciju. Mislio sam da smo svi mi u reprezentaciji prijatelji, ali očito je da selektor ima različite stavove prema igračima. Neke može poštedjeti, a neke ne. Ako me zaista kazni, idem iz reprezentacije, ali se iz sveg srca nadam da se to neće desiti” poručio je Ibričić iz Španije sa priprema Lokomotive.

BiH će protiv Meksika biti oslabljena neigranjem nekoliko standardnih reprezentativaca. Ovaj meč propustiće Ibričić, Begović, Džeko, Štilić a njima bi se mogli pridružiti i Rahimić, Nadarević i Bešić, koji još nemaju vizu za SAD.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC