• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Postigao gol, ali sudija, opet, nije vidio

Igrač meksičke Nekakse Kristijan Suarez na vrlo sličan način kao Frenk Lampard postigao gol, koji zbog loše procjene pomoćnog sudije nije priznat.

 Postigao gol, ali sudija, opet, nije vidio Izvor: MONDO

Taman kada su se strasti malo smirile poslije Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi i nepriznatog regularnog gola Frenka Lamparda u osmini finala protiv Njemačke, uslijedio je novi udarac Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA).

Iako veliki protivnici ideje da se na gol-linijama uvede video tehnologija, Sep Blater i FIFA, poslije Mundijala, počeli su polako da popuštaju u svojim tvrdim stavovima.

Događaj, koja bi definitvno mogla da prevagne na stranu onih koji su za tehnološke inovacije u fudbalu, odigrao se na utakmica meksičkog prvenstva između Nekakse i Atletko Monarkas Morelije.

Ono što se u junu prošle godine preživjeli Lampard i Engleska, četvrtog februara dogodilo se Nekaksi i Kristijanu Suarezu. Pomenti fudbaler je strahovito šutirao sa 25 metara, lopta je pogodila prečku, pala skoro čitav metar iza gol-linije, ali je rezultat ostao nepromijenjen!

Video pogledajte na sajtu www.mondo.rs

Lopta se zahvaljujući rotaciji vratila u igralište, pa je u nastavku akcije saigrač Suareza natrčao na nju i smjestio je u mrežu. Međutim, i taj gol je poništen zbog ofsajda. Ova odluka pomoćnika je bila ispravna za razliku od prve.

Meč je završen bez golova, barem onih priznatih! Da nevolja po domaćina bude veća sve se dešavalo u 68. minutu i da je gol priznat Nekaksa bi imala veliku priliku da zabilježi prvu pobjedu u Grupi 1 Klausure. Bodovi bi joj mnogo značili u borbi za opstanak.
Ipak, mora se priznati da su u novijoj istoriji svjetskog fudbala najveću cijenu zbog tvrdoglavih stavova čelnika FIFA i loše procjene sudija platili Englezi, koji su ostali bez četvrtfinala Mundijala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC