• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Ozbiljniji smo nego ljetos

Trener Partizana ocijenio da igračima nedostaje svježina za veći učinak. Dilema Lazevski ili Kizito. Vukić napreduje, Teigo mora da donese razliku.

 Stanojević: Ozbiljniji smo nego ljetos Izvor: MONDO

Crno-bijeli su završili pripreme u Antaliji i u ponedeljak se vratili u Beograd.

Tokom boravka u Turskoj odigrali su pet utakmica, na kojima su čak četiri puta igrali neriješeno - protiv Dinama iz Bukurešta (0:0), Toronta (1:1), Slavije iz Sofije (0:0), dok je "drugi tim" remizirao sa Rudarom iz Pljevalja (1:1), igrom koju je trener Aleksandar Stanojević ocijenio kao "očajnu".

Savladan je samo Šturm - 2:1.

Što je najvažnije za trenera Aleksandra Stanojevića i saradnike, nije bilo povreda, bar ne onih iz kategorije ozbiljnih.

"Kompletan boravak i rad u Antaliji bih ocijenio pozitivno osim utakmice sa Rudarom, koju neću ni da analiziram već želim što prije da je zaboravim, jer je jedna od najgorih naših igara otkako sam trener Partizana", počeo je Stanojević priču.

Dug je spisak fudbalskih elemenata, naročito značajnih za tu fazu priprema, u kojima su igrači zadovoljili šefa struke.

"Zadovovoljan sam kretanjem bez lopte, trčanjem, ritmom... Stvorili smo dosta šansi, a analizom sam došao do zaključka da smo pored toga, konkretno protiv Slavije, imali još sedam-osam situacija kada su završni pasovi bili prejaki ili preslabi, a inače bi i to bile velike prilike. To je posljedica umora i sve će leći na svoje mjesto kada se igrači osvježe, imaće više koncentracije".

Ranije je Stanojević izjavio da će mu rezultati biti važni u posljednjoj utakmici u Antaliji (protiv Slavije) i na mečevima u Dubaiju.

"Da smo bili svježi, dobili bismo Slaviju 3:0. To je realnost. Tako bi moralo da bude da smo u jeku sezone. Brinulo bi me da smo protiv Bugara igrali kao protiv Dinama. Ako povučem paralelu sa pripremama prošlog ljeta, sada ekipa izgleda dosta bolje, ozbiljnije, takmičarskije".

A ljetos je Partizan ušao u Ligu šampiona. Poređenja radi, sedmorica startera iz utakmice u Briselu, u kojoj su crno-bijeli obezbijedili plasman u evropsku elitu, bili su u "drugom timu" na prijateljskom meču protiv Rudara.

VUKIĆ NAPREDUJE, TEIGO MORA DA PRAVI RAZLIKU...



Partizan je ostao bez napadača Klea i Pjera Boje, čija su mjesta u borbi za prvi tim zauzeli reprezentativci Gane, Prins Tagoe i Dominik Adija. Odbjeglog Moreiru zamijenio je Zvonimir Vukić, koji je od marta prošle godine bio bez kluba.

Iskusni vezista je u Antaliji radio uglavnom na fizičkoj spremi, a zaigrao je 15-ak minuta protiv Šturma i odigrao je poluvrijeme protiv Slavije.

"Vukić dobro napreduje, ali, naravno, očekujemo više od njega. On je u ovom periodu odradio što se od njega tražilo, sad mu predstoji da se osvježi i nadamo se da će u Dubaiju biti dosta bolji. Svjesni smo da će dugo kaskati za ekipom, a kada će je stići po kondicionoj spremi, ne možemo da procijenimo. Sigurno je samo da će mu forma oscilovati, to je neminovno".

Prins Teigo je nagovijestio da će zaista biti pojačanje.

"Poslije utakmice sa Slavijom ocijenio sam da nije bio dobar. Međutim, kada sam kasnije pažljivo odgledao snimak, primjetio sam da se u mnogim situacijama nudio saigračima, ali je nedostajao pas ka njemu. Kao stranac, mora da donese razliku".

Dominik Adija je i dalje enigma.

"Donio je nešto specifično i koristiće nam. Od njega možemo da očekujemo nevjerovatan potez, a da ga onda nema na terenu. Ne smije se zaboraviti da je Adija igrač koji je igrao u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, što mora da se poštuje. Kako će se uklopiti u naš sistem, pokazaće vrijeme, kada se stabilizuje".

Stanojević apostrofira kasni dolazak tamnoputih napadača na pripreme.

"Moramo da imamo razumijevanja za njih dvojicu. 'Pali su sa neba' među nas i svaki drugi dan igrali utakmice".

DILEMA - LAZEVSKI ILI KIZITO



Crno-bijeli će u četvrtak otputovati u Dubaji na završni dio priprema gdje će odigrati još dva ili tri kontrolna meča.

"Spustićemo ritam, treninzi i utakmice će biti rjeđi. Hoćemo da nastavak prvenstva dočekamo svježi. Protivnici u Dubaiju me apsolutno ne zanimaju, gledaću samo nas".

Stanojević ima viziju tima koji će suprtotstaviti Inđiji u prvom proljećnom kolu, ako nastavak priprema bude tekao bez problema. Jedina dilema mu je pozicija lijevog beka.

"Lazevski je bio pouzdan, dobar u Ligi šampiona... Sada se malo opustio i pada mu koncentracija. Mora bolje. Zato imam nedoumicu, jer Kizito je jesenas namjestio pet golova".

I Lazevski i Kizito su u Antaliji često bili na meti kritika trenera.

"Takvi su igrači, takav je i Babović, moram stalno da ih prekoravam. Ljudi će pomisliti da sam nezadovoljan njima, ali nisam, samo moram da ih držim pod tenzijom kako im koncentracija ne bi popustila".

Na desnom beku otklonio je nedoumicu.

"Miljković je dosta napredovao".

U navali bi, pored Teiga, bio i Ivica Iliev, jedan od najboljih igrača Partizana na dosadašnjim pripremnim utakmicama.

"Nikad nije bio sporan, pa on je prvi strijelac lige. Ilieva, Krstajića, Ilića, pa i Vukića kad dostigne svoj nivo, neću da komentarišem, jer za to nema potrebe. Formirani su igrači".

Protiv Slavije na terenu nije bilo Mohameda Kamare iako je prvi izbor Stanojevića na mjestu zadnjeg veznog. Medo već dugo "vuče" povredu skočnog zgloba, koja mu s vremena na vrijeme zadaje dosta problema.

Dakle, sa zdravim Kamarom i spremnim Vukićem, Stanojević bi, da se danas nastavlja šampionat, izveo sledeći sastav: Stojković - Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski (Kizito) - Kamara - Babović, Vukić, Ilić - Iliev, Teigo.

"ZVEZDU PRATIM SAMO PREKO ŠTAMPE"

Tokom boravka u Antaliji "vječiti rivali" su bili na razdaljini od nekoliko stotina metara, hotel do hotela. Ipak, nisu se sreli.

"Za sada naše ekipe pratim samo preko štampe, kroz rezultate i sastave, gledam im formacije i profile igrača. U ovom trenutku opterećen sam samo Partizanom. Od prvog kola nastavka prvenstva, sve ću pratiti intenzivnije, pa i Zvezdu", zaključio je Aleksandar Stanojević.

(R.J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC