• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIPREME: Remi Rada, poraz Inđije

Rad odigrao neriješeno sa prvakom Kazahstana, ekipom Tobola (1:1), a Videoton pobijedio Inđiju (2:1) na pripremnim utakmicama.

 PRIPREME: Remi Rada, poraz Inđije Izvor: MONDO

U meču protiv Tobola, trener Rada Marko Nikolić dao je šansu fudbalerima koji nisu igrali u premijernom meču na Kipru protiv Tatrana.

Oba tima su imala svoje prilike, ali su samo po jednom bili precizni. Rad je bio bolji u prvom delu prvog poluvremena, kada je imao i nekoliko dobrih prilika (Obradović i Delić), ali je i Tobol propustio dvije kolosalne šanse.

Nenad Filipović je najprije odbranio šut Savenasa sa nepun metar, a minut kasnije je golman Rada neutralisao i pokušaj Urina sa desne strane.

Početkom drugog dijela, Rad je krenuo ofanzivnije i poslije samo pet minuta je poveo. Milan Pršo je idealno centrirao iz kornera, a Lazar Ćirković se najbolje snašao u gužvi igrača u kazahstanskom šesnaestercu.

Mogao je srpski superligaš u narednih pet minuta da poveća vođstvo. Najprije je Delić zamalo bio neprecizan, a u 54. minutu Obradović je odlično asistirao Brazilcu Suarezu koji je sa dva metra(!) bio neprecizan.

Kako to obično biva, kazna je brzo uslijedila. Izjednačenju je prethodila odluka kiparskog sudije da svira nepostojeći prekršaj, a Kučera je iskoristio priliku za poravnanje.

Dva minuta prije kraja još jedna sjajna šansa za Brazilca Suareza. Ovog puta je promašio gol sa jednog metra!

Strijelci: Ćirković u 50. za Rad i Kučera u 64. minutu za Tobol. Teren trening Centra u Aja Napi. Gledalaca: 50.

Sudija Džordž Andreu (Larnaka). Žuti kartoni: Mrkela, Pršo, Obradović( Rad), Šljivić, Kučera (Tobol).

RAD: Filipović, Pantić, Kosorić, Ranđelović, Ćirković, Raspopović, Delić, Obradović, Pršo, Mrkela, Jovančić. Igrali su još: Alison Suarez, Malbašić, Stojiljković, Stepandić.

TOBOL: Petučov, Ovšinov, Kvantaev, Bogdan, Bogdanov, Kučera, Savenas, Šljivić, Kostuk, Urin, Danilov. Igrali su još: Gridin i Haisenf.



Inđija izgubila od Videotona

Nesuđeni protivnik Vojvodine na ovom zimskim pripremama, mađarski Videoton, ipak je odmjerio snage sa jednim klubom sa sjevera Srbije - Inđijom.

Nažalost, zeleno-bijeli nisu uspjeli da "osvete" komšije iz Novog Sada, jer je prvoplasirani tim Mađarske pobijedio sa 2:1. Dvije ekipe kontrolni meč odigrale su na pripremama u Španiji pred oko 100 gledalaca.

Bio je to treći prijateljski duel na Iberijskom poluostrvu sa izabranike Zorana Jankovića.

Videoton je poveo već u šestom minutu preko Nemanje Nikolića, 24-godišnjeg napadača rođenog u Senti, koji nastupa pod zastavom Mađarske. Brazilac Andre je nakon pola sata igre povisio na 2:0 poslije prekida i nepažnje odbrane srpskog kluba.

Inđija je u 16. imala lijepu priliku preko Bubala, čiji je pokušaj nekadašnji golman Partizana Mladen Božović uspio da osujeti. Uspješniji je bio i u 29. od Mladenovića, ali je tada intervenisao rukom izvan kaznenog prostora, međutim sudija to nije vidio.

U drugom poluvremenu zeleno-bijeli su bili bolji rival, ali su uspjeli samo da postignu počasni gol preko Nenada Živanovića u 76. minutu. Asistent je bio Marko Vučetić iz slobodnog udarca. Pet minuta kasnije zbog ofsajda je poništen gol Bubala.

INĐIJA: Poleksić, Novaković, Tanasijević, Živanović, Joksimović, Dimitrov, Vukobratović, Slović, Davidov, Bubalo, Mladenović. Igrali su još: Vučetić, Dubajić, Kostić, Misini.

VIDEOTON: Božović, Milanović, Farkaš, Vasko, Andrić, Nađ, Šandor, Vasiljević, Šakali, Andre, Nikolić. Igrali su još: Tujvel, Hidvegi, Polonkaj, Đorđić, Vujović, Lenšče, Pončok, Izing, Solnoki, Goconij.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC