• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda vs Milovanović - u čemu je problem?

Neočekivane trzavice u Zvezdi. Iskusni Dejan Milovanović suspendovan. Razlozi? I mi bismo voljeli da znamo.

 Zvezda vs Milovanović - u čemu je problem? Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde u Beleku, Dejan Milovanović, bivši kapiten i "vlasnik" više od 200 nastupa u crveno-bijelom dresu u Beogradu. Razdaljina 998 kilometara vazdušnom linijom.

I jedno pitanje: Šta se krije iza odluke uprave kluba da na polovini priprema u Turskoj, posljednjeg dana prelaznog roka za igrače u Srbiji, pošalje Milovanovića u Beograd?

Za sada, obrazloženje su dali samo predsjednik kluba Vladimir Lukić i trener Robert Prosinečki, s tim da je Lukić od novinara zatražio da mu ne postavljaju dalja pitanja i istakao da će na tu temu više biti riječi kada se ekipa bude vratila u Beograd. A to je 15. februara…

Iste večeri, u ponedjeljak, nije bilo moguće doći do Milovanovića. Pokušali smo sa recepcije Hotela "Kalista" da ga dobijemo na telefon u sobi, ali se javio njegov cimer Slavoljub Đorđević rekao da on nije u sobi.

U utorak rano ujutru, Milovanović je napustio hotel u Beleku i redovnim letom iz Antalije, preko Istanbula, krenuo ka Beogradu, gdje bi trebalo da sleti oko 13.50 po lokalnom vremenu. Zajedno sa sobom, Milovanović je ponio i svoj dio priče…

Zvanično, i dalje postoji samo obrazloženje predsjednika Lukića da se radilo o nedisciplini i neadekvatnom zalaganju na treninzima.

Ovo drugo moglo je da se primjeti donekle u Beleku. Nije da se Milovanović nije zalagao, ali je bio prilično mrzovoljan, često vidno neraspoložen, a poneke vježbe nije radio punim intenzitetom.

Na poluvremenu utakmice Crvena zvezda - Spartak Trnava (2:1), dok je šetao od klupe za rezervne igrače do svlačionice, pitali smo ga da li će ući u drugom poluvremenu.

Odgovorio je ironično: "Mi, rezervisti, igramo sutra…".

I zaista, bio je u sastavu za meč sa Torontom u nedjelju, koji je Zvezda izgubila (0:1), još je bio i zamenjen u drugom poluvremenu. Igrao je prilično loše… Ali, nije jedini bio loš i svako ima pravo na svoj dan.

Očigledno je bilo da je nezadovoljan i to se osećalo, pa je čak i predsjednik Lukić u jednom trenutku rekao da uprava želi da Prosinečkom omogući da radi samo sa zadovoljnim igračima.

Šta je razlog Milovanovićevog nezadovoljstva?

Prije svega, Milovanović jesenas zaista nije bio na prepoznatljivom nivou, odnosno nije pružio ono zbog čega je doveden. Malo toga promjenilo se ove zime.

Najpoštenije je da o tome govori direktno on i objasni šta ga je žuljalo na pripremama. Do tada, mi se u osvrtima na neočekivani rastanak kluba i igrača, što je svakako sportska vest dana u Srbiji, možemo osloniti na jednu činjenicu, a to je da je mladi Srđan Mijailović izborio svoje mjesto u startnoj postavi i to na račun Milovanovića. Potom i na jednu špekulaciju, a ona se tiče navodnih dugova Crvene zvezde prema fudbaleru kojeg je ljetos pozajmila iz Lansa.

Milovanović je kao kapiten Crvene zvezde otišao u Lans 2008. godine, a prošlog ljeta vraćen je na jednogodišnju pozajmicu. Iako finansijski detalji ugovora nisu objavljeni, nezvanično je moglo da se sazna da je Crvena zvezda na sebe preuzela 50 odsto njegovih mjesečnih primanja, što - takođe navodno - iznosi 25.000 evra.

Drugu polovinu nastavio je da isplaćuje Lans.

Poslije vijesti o tome da je Zvezda odlučila da vrati Milovanovića u Beograd, na raznim forumima, ali i naše e-mail adrese u MONDU, počeli su da stižu mailovi u kojima "dobro obavješteni Milovanovićevi drugovi i ljudi iz njegove okoline", kako su se sami predstavljali, tvrde da "Crvena zvezda duguje novac fudbaleru i da je to razlog njegovog nezadovoljstva, kao i uzrok sukoba sa upravom".

Vjerovatno će ili fudbaler ili klub u narednom periodu reći nešto više na ovu temu, ukoliko je to zaista po sredi. Do tada, sve će ostati samo u domenu "čaršijskih priča".

Postoji još jedna rečenica, koju je u decembru, kada se ženio, Milovanović priznao jednom svom bliskom prijatelju.

"Mnogo toga promijenilo se od kada mi je otac umro. Ranije su me svi tapšali po ramenu, a sada okreću glavu", rekao je Milovanović.

Njegov otac, legenda Crvene zvezde Đorđe Milovanović, popularni "Đoka Bomba", preminuo je u februaru 2009. godine kada je predsjednik kluba bio Dobrivoje Tanasijević aka Den Tana, koji se nije setio ni da organizuje komemoraciju čovjeku koji je mnogo dao Crvenoj zvezdi.

Jedno je sigurno, sukob na relaciji klub-igrač traje već neko vrijeme i sada je dostigao kritičnu tačku. Osta je da se vidi da li će Milovanović biti vraćen Lansu pet mjeseci pre dogovorenog roka ili će on ostati da trčkara sa strane, svjestan da u ovom timu Roberta Prosinečkog teško da će dobiti šansu.

Do daljeg, čekamo da se oglase ili klub ili igrač…

(Izvještač MONDA iz Antalije Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC