• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i dobra i loša u remiju sa Rumunima

Crveno-beli i Univerzitatea iz Kluža igrali 0:0 u prijateljskoj utakmici na pripremama u Antaliji. "Rezervisti" bili za nijansu bolji od "startera".

 Zvezda i dobra i loša u remiju sa Rumunima Izvor: MONDO

Tvrdo.

Tako se igralo u utorak predveče na jednom od trening kompleksa u Beleku. Kao da se radi o takmičarskoj utakmici, fudbaleri Crvene zvezde i rumunske Univerzitatee iz Kluža, sudarili su se i na kraju odigrali meč bez golova - 0:0.

Jedina "sitnica" koja bi neupućenom gledaocu nagovijestila da se radilo o prijateljskoj utakmici jeste to što je trener Crvene zvezde Robert Prosinečki na poluvremenu izvršio osam izmjena, odnosno Rumunima suprotstavio dva različita tima u kojima su samo golman Boban Bajković i defanzivci Uroš Ćosić i Duško Tošić igrali svih 90 minuta.

Na kraju, Zvezda ni drugu utakmicu zaredom nije postigla gol, ali ga nije ni primila. Za razliku od poraza od Toronta (0:1), Prosinečki ima više razloga da bude zadovoljan, iako su oba tima koja su nastupila prikazala i dobre i loše stvari.

Najviše je šrkipalo u prekidima, kada su Rumuni često dobijali vazdušne duele, a lopte su sjevale pored gola.

Pojednostavljeno, možda je drugo poluvrijeme bilo nešto bolje, a paradoksalno u drugih 45 minuta nastupili su igrači koji su možda nešto dalje od startne postave u ovom trenutku. Upravo ta postava odigrala je loše i izgubila od Toronta, a ona koja je nastupila u prvom poluvremenu, sa malim izmjenama, bila je odlična u pobjedi nad Spartakom iz Trnave (2:1).j

Sve ovo samo potvrđuje česte izjave trenera i igrača da su pripreme još u punom jeku i da su noge i dalje teške. Najvažnije, takozvani "rezervisti" su večeras pokazali da znaju da budu itekako opasni, organizovani i dopadljivi.

U prvom poluvremenu, Prosinečki je izveo sljedeći sastav: Bajković - Mikić, Ćosić, Adi, Tošić - Isah, Lazović, Evandro - Koroman, Borha, Kaludjerović.

U drugom dijelu igre, postava Zvezde izgledala je ovako: Bajković - Stojković, Ćosić, Tošić, Ignjatijević - Mijailović, Bogdanović, Vešović - Jevtić, Trifunović, Perović.


Po stvorenim prilikama bliži pobjedi bili su Rumuni.

Već u drugom minutu Rumuni su imali odličnu priliku. Nigerijac Entoni je poslije dubinske lopte pobejjgao Ćosiću i izbio sam ispred Bobana Bajkovića, ali je otišao isuviše u lijevu stranu, tako da je golman Zvezde "skratio ugao" i uspješnom intervencijom spriječio rano vođstvo Univerzitatee.

Nije se dugo čekalo na novu priliku i to najbolju za rumunski klub. U šestom minutu Nikola Mikić je rukama spriječio protivnmičkog igrača da dođe do lopte, koja je napuštala šesnaesterac, ali za sudiju iz Rusije nije bilo dileme - penal!

Reprezentativac Rumunije Adrian Kristea, koji je ove zime za dva miliona evra prešao iz bukureštanskog Dinama u Univerzitateu, na Zvezdinu sreću nije bio precizan - pogodio je prečku. U nastavku akcije Bajković je još jednom morao da spasava svoj gol.

Entoni je mogao i glavom da savlada 26-godišnjeg Crnogorca na golu Zvezde, da je u 11. minutu bio neprecizan poslije skoka u kaznenom prostoru.

Crveno-bijeli su sredinom poluvremena uspostavili terensku ravnotežu, a u 34. minutu konačno na muke stavili golmana Univerzitatee. Kapiten Ognjen Koroman dobio je loptu na lijevoj strani, oslobodio se jednog igrača i odlično tukao sa 20-ak metara, međutim Marius Popa je bio oprezan i lijepom paradom spriječio gol.

Robert Prosinečki konstantno je davao instrukcije svojim igračima:

"Adi, pogodi nekog...", obratio se Robi Gancu poslije intervencije glavom. "Lazo, pa imaš vremena Lazoooo...", bile su riječi upućene mladom Lazoviću kada je upropastio jedan napad.

"Odigraj, izađi, tako je, idemo, idemoooo...", grmilo je tokom 90 minuta sa klupe Zvezde!

Poslije prvog poluvremena hrvatski stručnjak nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo. Nije bilo golova, ali je moglo da ih bude u mreži srpskog kluba.

I u drugom dijelu Univerzitatea je mogla prva do vođstva. Opet je priliku imao Entoni i opet je za malo bio neprecizan poslije udarca glavom. Ovaj put Nigerijac je nakon centaršuta sa desne strane zahvatio loptu između dvojice igrača u crveno-bijelim dresovima.

Tačno poslije sat vremena Zvezda je stvorila jedinu stopostotnu šansu. Miloš Trifunović je kroz sredinu dobio odličnu loptu u prostor, izigrana je bila cijela odbrana tima iz Kluža, ali je napadač Zvezde loše šutirao - pravo u golmana Univerzitatee.

Zvezda je počela sve češće da prijeti, ali se rezultat nije mijenjao. U posljednjem minutu meča Univerzitatea je ostala sa 10 igrača, jer je Delgado zbog oštrog prekršaja dobio drugi žuti karton.

Popularni "studenti" poslije prvog dijela rumunskog prvenstva zauzimaju 14. mjesto i nalaze se na prvoj poziciji iznad opasne zone. Univerzitatea je drugi prvoligaš iz Kluža, ali je mlađi i manje poznat od gradskog rivala. Osnovan je u septembru 1919. i za razliku od Kluža, koji ima dve titule, "studenti" nikada nisu bili šampioni Rumunije.

Crvena zvezda za dva dana igra protiv najslavnijeg rumunskog kluba Steaue.

(Izvještač MONDA iz Antalije Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC