• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oslabljena BiH na najjači Meksiko

Reprezentacija BiH protiv Meksika će nastupiti u kombinovanom sastavu. Meksički selektor pozvao najbolje. BiH će imati veliku podršku sa tribina.

 Oslabljena BiH na najjači Meksiko Izvor: MONDO

Selektori Safet Sušić i Hoze Manuel de la Tore dočekuju prijateljski meč BiH i Meksika u četvrtak 10. januara u Atlantis u potpuno drugačijem raspoloženju.

Selektor BiH zbog administrativnih problema sa vizama, otkazivanjem pojedinaca, ali i odluke da poštedi nekoliko standardnih reprezentativaca na raspolaganju će po svemu sudeći imati 15 igrača.

Sa prvobitnog spiska otpali su Edin Džeko, Asmir Begović, Boris Pandža, Safet Nadarević, Elvir Rahimić i Senijad Ibričić.

Na drugoj strani meksički selektor je za meč protiv BiH u SAD pozvao najbolje igrače kojima raspolaže, a za one koji nisu pozvani, poput golmana Giljerma Očoe, rekao je da nisu ni spremni za ovaj meč.

"Jedna stvar je sigurna od početka, biramo igrače na osnovu onoga što vidimo dok igraju za svoje klubove. Želimo samo najbolje od njih", rekao je Tore koji je vrlo ozbiljno shvatio meč protiv “zmajeva”.

Prvih jedanaest koje će izvesti na teren trebalo bi izgledati ovako: Korona - Estrada, Rodrigez, Tores Nilo, Castro - Perez, Torado, Pačeko - Dos Santos, De Nigris, Hernandez.

Reprezentativci BiH, koji bi prema informacijama pojedinih domaćih medija u Atlanti trebali imati podršku čak 30 hiljada navijača, ipak su optimisti pred meč sa Meksikancima.


"Pošto nedostaju neki za nas važni igrači, biće teško, tako da očekujem i tešku utakmicu, ali i s tim problemom mi smo došli u Atlantu napraviti dobar rezultat. Nadam se da će biti približno onoliko navijača koliko se ovdje govori i da će svi uživati u utakmici", poručio je kapiten “zmajeva” Emir Spahić.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC