• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Tanki smo u prekidima

"Prekidi... To me zabrinjava, tu smo tanki", rekao je trener Crvene zvezde Robert Prosinečki poslije remija sa Univerzitateom iz Kluža (0:0).

 Prosinečki: Tanki smo u prekidima Izvor: MONDO

Za razliku od utakmica sa Spartakom iz Trnave (2:1) i Toronta (0:1), kada su u dva dana dvije potpuno različite postave odigrale po 90 minuta, trener Crvene zvezde Robert Prosinečki u utorak predveče većini igrača pružio je po 45 minuta u utakmici sa Univerzitateom iz Kluža.

Ishod u oba poluvremena bio je isti – 0:0, s tim da je opšti utisak da je postava koja igrala u drugom poluvremenu bila bolja.  Ali, postoji i jedna olakšavajuća okolnost za momke koji su ušli na poluvremenu, jer su za protivnika imali znatno umorniji tim od onog koji je počeo utakmicu, jer jer trener Rumuna prvu od tri izmjene izvršio tek u 78. minutu.

Više od činjenice da ekipa nije postigla gol na drugoj uzastopnoj prijateljskoj utakmici u Beleku, Prosinečkog brinu loše reakcije odbrane prilikom prekida. Najbolje šanse, 14. tim rumunskog prvenstva stvarao je poslije kornera ili slobodnih udaraca.

Uglavnom su štoperi gubili vazdušne duele, povremeno je golman Boban Bajković morao da interveniše, a nekada su lopte jednostavno zujale pored stativa. Takvih situacija bilo je i u prvom i u drugom poluvremenu.

To je Prosinečki dobro video i apostrofirao posle utakmice.

"Prekidi... To me zabrinjava, tu smo tanki", rekao je Prosinečki, koji je 90 minuta u igri ostavio samo golmana Bajkovića i defanzivce Uroša Ćosića i Duška Tošića, koji je prvo poluvreme igrao na mestu levog beka, a drugo kao stoper.

"Loše smo se postavljali poslije njihovih kornera i imali su dva, tri čista zicera", dodao je Prosinečki, koji je ipak video pozitivne stvari u igri ekipe. I bilo ih je.

Obe postave su na mahove uspijevale da pas igrom brzo stignu do gola, ali je izostala završnica, pas, prodor, šut... Možda to jeste otrcana fraza, ali igračima su noge preoterećene i još im nedostaje svježine i mekoće u trenucima kada je potrebno napraviti "pravi" potez.

O tome su posle meča govorili i Ćosić, koji je priznao da su mu noge u grču i da ne može da "povuče" pun sprint, kao i u intervjuu za MONDO Marko Vešović. On je istakao da su koncentracija i fizička snaga direktno povezani i da nedostatak svežine usporava igrača kada donosi odluke na terenu.

Taj razgovor u cjelosti biće objavljen u srijedu.

Dok čekaju da kondicioni trener Srdjan Zirojević naredi "opuštanje" i izlazak iz paklenih treninga, igrači se trude da i ovako umorni daju sve od sebe na terenu. Na zalaganju i odnosu prema igri Prosinečki im do sada nijednom nije zamjerio, pa tako nije ni u remiju sa Univerzitateom, iako je opšti utisak da su Rumuni imali izglednije šanse.

"Momci su odigrali muški, čvrsto i na kraju krajeva stvorili dvije, tri dobre šanse od kojih je jedna bila stopostotna", dodao je Prosinečki, koji je i ovog puta, uprkos miješanju karata, ostao dosljedan ideji da se igra u formaciji 4-3-3.

Crvena zvezda naredni meč igra u četvrtak protiv Steaue iz Bukurešta.

(Izvještač MONDA iz Antalije Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC