• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasing vratio Marselinja

Marselinjo Garsija Toral ponovo će voditi Rasing iz Santandera. Španski prvoligaš vratio je trenera pod čijim vođstvom je prije dve sezone izborio plasman u Kup UEFA.

 Rasing vratio Marselinja Izvor: MONDO

Indijski investiror Ahsan Ali Sajed odlučan je u namjeri da od kluba koji se obično bori za opstanak u španskoj Primeri stvori klub sa svjetskom reputacijom.

Jedan od prvih poteza poslije preiuzimanja kluba prošlog mjeseca je smjena trenera. Migel Anhel Portugal dodbo je otkaz u ponedjeljak, a dva dana kasnije na njegovo mjesto imenovan je Marselinjo Garsija Toral, španski stručnjak koji se već dokazao u Rasingu.

Popularni “Marselinjo” u sezoni 2007/08 ostvario je najveći uspjeh sa Rasingom u posljednjih 60-ak godina, zauzevši šesto mjesto u Primeri koje im je obezbijedilo i plasman u Kup UEFA.

Klub iz Kantabrije teško da će ponoviti taj uspjeh ove sezone, pa je prvi zadatak Marselinja da iščupa Rasing sa dna. Klub iz Santandera je trenutno na 16. mjesti na tabeli španske Primere, sa samo jednim bodom više od klubova u zoni ispadanja.

Marcelinjo je poslije prošlog uspješnog mandata u Rasingu vodio i Rekreativo iz Uelve koji je uveo u Primeru i zauzeo respektabilnu osmu poziciju.

Španski stručnjak se pokazao kao majstor za uvođenje klubova u viši rang, tačnije Primeru, pošto je sljedeće sezone to isto učinio sa Saragosom. U to vrijeme bio je i najplaćeniji trener u Primeri, sa godišnjom platom od 2,4 miliona evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC