• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UNICEF na Barsinim leđima

Prvak Španije saopštio da će UNICEF reklamu od naredne sezone preseliti na leđa. Na njeno dosadašnje mjesto (prednja strana dresova) dolazi ime katarske kompanije.

 UNICEF na Barsinim leđima Izvor: MONDO

Igrači Barselone od naredne sezone prvi put u svojoj istoriji nosiće reklamu na svojim dresovima. Preciznije, Katalonci u dosadašnjih 111 godina postojanja nikada nisu imali nijedan komercijalni natpis na opremi.

Ali, sve ima svoju cijenu...

Iako su godinama odolijevali nasrtajima velikih kompanija, odbrambeni mehanizam Barse zakazao je prošlog decembra pod naletom 160 miliona evra iz katarske firme - "Qatar Foundation". Ugovor je potpisan do 2016. godine.

Nakon što je Barselona sklopila posao vijeka, postavilo se pitanje šta će biti sa reklamom UNICEF, koju je prvak Španije proteklih godina, isključivo iz humanitarnih razloga, nosio na prednjoj strani dresova. Odgovor je stigao dva mjeseca poslije odluke da se potpiše ugovor sa katarskom kompanijom.

Reklama UNICEF-a od naredne sezone nalaziće se na leđima.

"Od naredne sezone na prednjoj strani naših dresova biće ispisano 'Qatar Foundation', a na leđa se seli natpis UNICEF", rekao je potpredsjednik Barselone Havijer Faus.

Dobra vijest za organizaciju Ujedinjenih naroda za zaštitu prava djece je ta da će Barselona nastaviti da na godišnjem nivou na račun UNICEF-a uplaćuje million i po evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC