• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić: Dugovali su i meni, pa nisam to radio

Predsjednik Zvezde ljut na novinare zbog načina na koji su pisali o "Slučaju Milovanović". Duguje mu se, ali ništa strašno, kaže on.

 Lukić: Dugovali su i meni, pa nisam to radio Izvor: MONDO

Odluka uprave FK Crvena zvezda da sa priprema udalji, kako je u prvi mah rečeno, "nezadovoljnog i neprofesionalnog" Dejana Milovanovića bila je sportska vijest dana u Srbiji u ponedeljak uveče.

Međutim, onog trenutka kada je do novinara, što onih koji prate pripreme crveno-bijelih u Antaliji, što onih koji su dočekali Milovanovića u Beogradu, na razne načine stigao nagovještaj da se je razlog fudbalerovog nezadovoljstva i povod za indolentno ponašanje prema obavezama, u stvari dug koji klub ima prema njemu, cio slučaj dobio je potpuno drugu dimenziju.

Čim klub, kao što je Crvena zvezda nekome nešto duguje, to u javnosti odzvanja jače od nediscipline pojedinca. A, u isto vrijeme obje strane, i klub i igrač, najavljivale su da će o škakljivoj temi govoriti tek kada se ekipa vrati iz Antalije.

Krčag je već bio pukao.

U srijedu, tokom prijepodnevnog treninga, predsjednik Crvene zvezde Vladan Lukić bio je vidno ljut na predstavnike medija zbog toga što se u tekstovima oko problema sa Milovanovićem baratalo neprovjerenim informacijama.

On ne krije da klub ima dugovanja prema igraču, ali najavljuje da će se to dokazati na sudu. Kao i da je Crvena zvezda blizu pokretanja sudskog spora protiv "pojedinih medija, koji rade na rušenju ugleda kluba". On smatra da je izvještavanje bilo tendenciozno, iako je u prirodi novinarskog posla da se traži i reakcija druge strane.

"DUG POSTOJI, ALI NIJE VRIJEDAN PAŽNJE"



"Taj dug nije nastao danas i vjerujte to nije vrijedno pažnje... To nije vrijedno pažnje i to će se dokazati tamo gdje treba da se dokaže", priznao je Lukić da klub ima neispunjenih obaveza prema fudbaleru, koji je očigledno sve to shvatio kao razlog da ne mora da pruža maksimum.

"Samo ću reći da ima načina i mjesta gdje će se pričati prije svega o ponašanju jednog dijela medija koji sebe zovu profesionalcima, a ponašaju se kao totalni amateri i prave zbrku", najavio je Lukić i sudsko gonjenje.

"Zvezda i ako duguje, to je nešto što je normalno u ovom poslu i uopšte ne možemo da pričamo na način na koji (sve) pokušava da se prenese..." , kaže Lukić, koji potom podsjeća da ni Milovanovićeve igre jesenas nisu bile na očekivanom nivou.

"Mi bismo na taj način mogli da pričamo da su, recimo, igre tog igrača bile na vrhunskom nivou u nekom prethodnom periodu, pa iz tog perioda smo izašli sa nekim obavezama koje mi nismo ispunili. Onda bi to bilo u redu... Onda bi takva tvrdnja i ljutnja bilo kog pojedinca bila u redu, ali mi danas pričamo o nekim drugim stvarima, pričamo o neistinitim tvrdnjama određenih medijskih kuća, koje uhodanim šablonom, ponašanjem, tendicioznim pisanjem ka Crvenoj zvezdi pokušavaju da sruše njen ugled", smatra Lukić da se iza svega krije viši cilj.

"O DRUGIMA PIŠETE DAN, DVA..."



Na pitanje: "Da li očekuje eventualnu tužbu Milovanovića?", odgovara:

"Pa, ko će koga da tuži i da li ćemo mi prije svega te što su iznijeli laži... Mi ćemo danas vjerovatno krenuti sa tužbama prema kućama koje su pokušale da nanesu štetu Crvenoj zvezdi".

On je uporedio probleme koje pojedini klubovi imaju sa svojim igračima na pripremama sa "Slučajem Milovanović" i smatra da se u medijima ne pridaje isti značaj drugima i Zvezdi.

"Ima i drugih klubova kojima igrači napuste pripreme pa pišete jedan dan ili dva dana i ne posvetite toliku pažnju kao što to radite danas. I ne iznosite neke tvrdnje da je igrač uradio to zbog nekih drugih stvari, nego pravite neku kategoriju prema kome trebate i možete da pišete i prema kome ne smijete i nećete da pišete".

Potom je uslijedila digresija da su u drugim slučajevima i igrač i klub izašli odmah sa obrazloženjem i izjavama, a da se u "Slučaju Milovanović" sve završilo sa šturim objašnjenjem da je igrač bio "nedisciplinovan" i da uprava želi treneru Prosinečkom da obezbijedi samo "zadovoljne igrače na treninzima"?

Poslije toga, ni riječ...

"I ovo je objašnjeno, lijepo smo vam rekli na konferenciji za štampu. Igrač (je kažnjen) zbog nepoštovanja klupske discipline, što je obaveza svakog profesionalca bez obzira na ugovorne obaveze kluba. Ako i postoje neispunjene (obaveze), zna se kako se bori, ne bori se tako što ti dođeš na utakmicu i baš te briga šta će tvoj klub da uradi, (bez obzira) da li je to prijateljska ili prvenstvena utakmica. I (kažnjen je zbog) nedovoljnog zalaganja što može da se isto kroz tu nedisciplinu vidi, da profesionalac ne može da se na terenu ne zalaže", rekao je Lukić.

Ako Milovanović poslije svega prizna da je pogriješio? Da li će biti u konkurenciji za tim?

"To ćemo da vidimo, jer jednostavno trebamo da vidimo da li je uopšte potreban treneru. Da li je u konkurenciji za ekipu, da li bi taj povratak možda naručio ovako dobru atmosferu..." , skeptičan je Lukić po tom pitanju.

"PROFESIONALAC UVIJEK DAJE SVE OD SEBE"



Predsjedniku Crvene zvezde iznijeli smo činjenicu da je poslije vesti o eliminaciji Milovanovića sa priprema, novinarima na razne načine, sa fudbalerove strane, doduše ne javno u izjavama, predočeno da je razlog njegovog nezalaganja problem oko novca, što je na kraju Lukić i priznao da dugovanja postoje.

"To nije opravdanje, gledajte moguće..." , prokomentarisao je Lukić da je vjerovatno reagovala i druga strana.

Ali...

"Dugovali su svi, dugovali su i nama, meni je Crvena zvezda ostala dužna kada sam otišao i nikada ovo nisam uradio Crvenoj zvezdi niti sam razmišljao da izađem na teren i ne pružim svoj maksimum. To ne može sebi (da dozvoli) profesionalac i pogotovo neko kome je stalo do kluba", eliminisao je Lukić dugove kao povod za neprofesionalizam.

"I ako postoji taj problem, ti se boriš, radiš dalje..."

Lukić je naveo i da su igrači svojim igrama uskratili određene prihode klubu ove sezone, ali da im zbog toga niko nije smanjio dogovorena primanja.

"Ako nekome duguje (klub), onda su ostali i igrači poslije neuspješnih najvažnijih utakmica u sezoni klubu... Ispali su u Evropi iz prvog kola, niko im nije smanjio ugovor u toj godini. A, sa svim igračima kada se pričalo, pričalo se dobijate te i te uslove, ali naravno svi ste svjesni da je jako bitno da Crvena zvezda postigne sportske rezultate", rekao je Lukić i nadovezao se:

"Crvena zvezda nije bila prvak prošle godine. Crvena zvezda je u ovom trenutku na drugom mjestu. Crvena zvezda je ispala u prvom kolu u svom izlasku u Evropu".

"Nije uprava kluba kriva bila za neke posljedice koje su nastale u nekom otežanom funkcionisanju zato što su jednostavno bili zatvoreni neki izvori, koji su bili realni u tom periodu. Svi smo morali da trpimo određene posljedice, a kada se u krajnjom slučaju bude dokazalo, da li će to biti na sudu ili bilo gdje, šta je Crvena zvezda dala i isplatila Dejana Milovanovića i sve druge igrače... Za druge naravno neću dokazivati tom sudu, jer imamo jako normalne momke ovdje u ekipi, onda će javnost da donese sud", podvukao je.

Još jednom, Lukić je naglasio da niko nije veći od Zvezde.

"Kroz istoriju uvijek su se dešavale neke slične situacije i ne vidim tu nešto dramatično. Bez da omalovažavam igrača, u ovom trenutku igrač bez obzira kakvog kvaliteta nije značajniji od ekipe i nije presudno da li će on biti u ekipi ili ne", apostrofirao je prvi čovjek crveno-bijelih, a na digresiju da se ipak radi o igraču sa 200 i kusur nastupa u dresu kluba, uzvratio je pitanjem:

"Da li mislite da Dragan Džajić i Šekularac imaju pravo da se skinu goli i šetaju po Marakani zato što imaju toliki broj utakmica?"

Za kraj, obratio se novinarima:

"Ne vidim na forumima da Zvezdini navijači podržavaju to što vi pišete... A oni su sudije, niste vi sudije".

Preko noći, tri strane uhvatile su se u Vrzino kolo. Igrač nije adekvatno ispunjavao svoje obaveze, jer je klub imao zaostalih dugovanja prema njemu. Klub je smatrao da to nije razlog za neprofesionalan odnos prema obavezama i odstranio ga kako ne bi narušavao atmosferu. Odstranjena strana nagovijestila je da se radi o novcu. Novinari su prenijeli i stav kluba i zapažanja da nije radio adekvatno, ali i Milovanovićeve insinuacije. Klub je to shvatio kao tendenciono rušenje ugleda.

Klupko će se, po svemu sudeći odmrsiti na sudu...

(Izvještač MONDA iz Antalije Nikola Janković - foto: FK Crvena zvezda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC