• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dupla pobjeda Srbije u Izraelu

Srbija pobijedila Izrael u Tel Avivu 2:0, strijelci Bambi Tošić i Veseljko Trivunović. Lepršava igra u prvom, u drugom dijelu, manje-više, sigurna.

 Dupla pobjeda Srbije u Izraelu Izvor: MONDO

Lijep izlet srpskih fudbalskih selekcija u Izraelu. Najprije je mlada srpska reprezentacija, predvođena novim selektorom Aleksandrom Jankovićem, pobijedila izraelske vršnjake 1:0, a poslije su i oni, nešto stariji, ostvarili trijumf - 2:0.

Bez nekolicine najiskusnijih i prvi put sa Milošem Krasićem kao kapitenom, Srbija se predstavila u lijepom svjetlu. Protivnik, doduše, nije bio iz ranga onih najkvalitetnijih, ali svaka pobjeda na gostujućem terenu, pogotovo u prvoj utakmici u novoj godini, prija.

Uostalom, ovo je drugi najteži poraz Izraela u posljednjih 12 godina kod kuće (Danska je isto pobijedila 2:0).

Srbija je na stadionu "Blumfeld", prije nekoliko hiljada gledalaca, pobijedila Izrael 2:0, golovima Zorana "Bambija" Tošića u 23. i Veseljka Trivunovića u 76. minutu. Iskusnom vezisti OFK Beograda ovo je bio tek drugi meč za nacionalni tim, a postigao je vrlo lijep gol.

Osim golova i pobjede, ovu utakmicu će zapamtiti i Dimitrije Injac, fudbaler poljskog Leha, koji je debitovao za Srbiju. Baš kao i Miloš Krasić, koji je debitovao, ali kao kapiten (traku je od njega u drugom poluvremenu preuzeo Zdravko Kuzmanović).

Nema dileme da su neki momci, prije svih Adem Ljajić pokazali da zaslužuju mjesto u A timu. Igrač Fiorentine je asisitrao, šutirao, driblao...Pokazao je da sazrijeva i da na njega treba ozbiljno računati u nastavku kvaklifikacija za Evropsko prvenstvo.

Dragan Mrđa je bio vrlo pokretljiv, Trivunović i Injac su pokazali da imaju kvalitet za A tim, Zoran "Bambi" Tošić je u pravoj formi...



"Orlovi" su igrali lepršavo u prvom dijelu, a imali su nekoliko "zicera", pa su mogli i ubjedljivije da trijumfuju. To što nisu ide "na dušu" golmanu i kapitenu Izraela Dudu Auateu, koji je u nekoliko navrata spašavao svoj tim.

Odlično su funkcionisale sve linije tima Vladimira Petrovića-Pižona u prvih 45 minuta, a posebno je dobro "radila" desna strana tima, koja je i stvarala šanse. Bilo je, doduše, i ponekih nespretnih intervencija zadnje linije srpskog tima, kada su Izraelci probali kroz sredinu, ali nije bilo fatalnih posljedica po srpsku mrežu.

Već u sedmom minutu Dragan Mrđa, kao najistureniji igrač srpskog tima, prošao je po desnoj strani, zavrnuo u šesnaestereac, ali je Tošić loše zahvatio loptu.

Desetak minuta kasnije, Adem Ljajić je sjajno izbacio Mrđu, koji je imao "jedan na jedan" sa golmanom, ali je šutirao pravo u Dudu Auatea, inače kapitena izraelskog tima.

U 23. minutu gol za Srbiju! Branislav Ivanović je odlično centrirao sa desne strane, "Bambi" je iz trka opalio, iz prve i pogodio mrežu Izraela! Sjajna akcija, lijep gol fudbalera moskovskog CSKA.

Već u narednoj akciji moglo je da bude 2:0. Opet je akcija išla sa desne strane, Krasić je lijepo centrirao, lopta je preletjela cijelu odbranu Izraela, a Mrđa iz neposredne blizine, glavom pogađa spoljni dio mreže.

Domaćin je tek poneki put zaprijetio. Sredinom prvog dijela, Ejal Golasa probao je iz slobodnog udarca sa 30 metara, ali Bojan Jorgačević se nije dao iznenaditi. Poslije vodećeg gola Srbije, Izraelci su imali još jednu šansu, ali je odbrana Srbije na vrijeme reagovala.

Domaćin je bio vrlo agresivan i ofanzivan od starta drugog dijela do 60. minuta. Imali su Izraelci nekoliko prilika, ali je odbrana Srbije odoljela.

U 76. minutu lijep pogodak Trivunovića. Ljajić mu je odložio loptu, a vezista OFK Beograda je raspalio po zemlji, sa oko 20-ak metara iskosa.

Od tog trenutka Srbija je bila vrlo sigurna, a imala je još nekoliko izglednih prilika za gol. Bambi Tošić je imao situaciju "jedan na jedan" sa Auateom (opet je bio isti ishod - golman je izašao kao pobjednik).

U posljednjem minutu meča najljepša akcija: Ivan Obradović je proigrao Marka Pantelića, koji petom dodaje do Ljajića, a mladi fudbaler iz trka šutira preko gola.

Sve u svemu, Srbija vrlo dobra. Ima nade u kvalifikacijama...

SRBIJA: Jorgačević, Ivanović (od 65. Tomović), Biševac, Subotić, Kolarov (od 77. Obradović, Milijaš (od 45. Injac), Petrović (od 46. Kuzmanović, bio kapiten od izlaska Krasića), Ljajić, Tošić, Krasić (od 46. Trivunović), Mrđa (od 46. Pantelić).

IZRAEL: Auate - Rami Geršon, Dani Bondar, Icik Koen, Ben Haim, Biram Kijal, Bibras Natho, Eran Zehavi, Elroj Koen, Ejal Golasa, Elijaniv Barda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC