• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIJATELJSKE: Borjan debitovao za Kanadu

Mladi golman Rada prvi put na golu Kanade. U prijateljskom meču, Grčka pobijedila 1:0. Hrvati nadigrali Čehe 4:2. Kamerun pobijedio Makedoniju.

 PRIJATELJSKE: Borjan debitovao za Kanadu Izvor: MONDO

Nekadašnji evropski prvak pobijedio je Kanadu 1:0, golom Janisa Fetfacidisa u 63. minutu utakmice, a težeg poraza Kanađane je spasao 23-godišnji golman Rada Milan Borjan, koji je u nekoliko navrata odlično intervenisao.

Prvo poluvrijeme je bilo ravnopravno, da bi u nastavku Grci "pritisli" rivala. Napadali su u talasima, da bi u 63. minutu probili odbranu Kanade. Grčka je trenutno na desetom mjestu najboljih reprezentacija svijeta, po FIFA mjerilima, a Kanada na 80.

Hrvatska je, na otvaranju pulskog stadiona "Aldo Drosina", pobijedila Češku 4:2. Oba tima nisu igrala u najjačim sastavima, a duel će ostati zapamćen i po blamaži golmana Češke i Čelsija Petra Čeha.

Naime, u 74. minutu Čeh je krenuo u solo akciju (!), izašao je 35 metara od svog gola i krenuo u dribling avanturu. Loptu mu je ukrao Ive Iličević koji sa 40-ak metara iskosa pogodio praznu mrežu.

KLEMENTE SA KAMERUNOM POBIJEDIO MAKEDONIJU

Hrvatska vodila 2:0 (Eduardo da Silva i Nikola Kalinić), Česi do kraja prvog dijela izjednačili (Sivok i Rosicki), da bi u nastavku domaćin sa dva gola (opet Kalinić i potom Iličević) donijeli pobjedu.

Makedonija je ugostila Kamerun, sa Samjuelom Etoom u napadu i Havijerom Klementeom na klupi. Gosti su pobijedili 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Andongčo. Za Makedoniju je igrao Aleksandar Lazevski, defanzivac Partizana.

Od ostalih prijateljskih mečeva izdvajamo i poraz Rusije od Irana (!) 0:1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC